• Πολιτική

    Ντόλαντ Τουσκ: Ο πρόεδρος του ΕΛΚ στηρίζει την Ελλάδα στις προκλήσεις της Τουρκίας

    • NewsRoom


    H Αθήνα στέλνει νέο μήνυμα αποφασιστικότητας, πραγματοποιώντας άσκηση υποβρυχίων γύρω από την Κρήτη, σε περιοχές που περιλαμβάνονται στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ναυτικής άσκησης «Λόγχη».

    Παράλληλα, την σθεναρή στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα εκφράζει μέσω του MEGA, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τούσκ και δηλώνει ότι η Άγκυρα αισθάνεται την πολιτική πίεση. «Όλα αυτά ανησυχούν τη Δύση, ανησυχούμε αλλά ταυτόχρονα, και αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα, ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τη θέση μας για πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με αυτές τις επιθετικές πράξεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε αποκλειστικά στο MEGA.

    Στο πλευρό της Ελλάδας στις πολλαπλές εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολικά Μεσόγειο στέκεται η Γαλλία, όπως διαμηνύει με συνέντευξη της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, που επισκέπτεται τη Δευτέρα τη χώρα μας.

    Μηνύματα συμπαράστασης έρχονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να συνδράμει στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών διαμηνύει ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάθιου Πάλμερ, μιλώντας στα «ΝΕΑ».



    ΣΧΟΛΙΑ