• Πολιτική

    Ντιμιτρόφ: «Σήμερα ο λαός θα μιλήσει με την ψήφο του» – Αγωνία για τη συμμετοχή

    • NewsRoom
    Σκόπια

    Νικολά Ντιμιτρόφ


    “Κάναμε ότι καλύτερο για να εξηγήσουμε το διακύβευμα σε αυτό το σταυροδρόμι. Σήμερα είναι η μέρα που μιλάει ο λαός, και ο λαός μιλάει με την ψήφο του” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

    “Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μία ομαλή δημοκρατική διαδικασία και ότι ο λαός θα επιλέξει τελικά να προχωρήσει μπροστά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το ΝΑΤΟ, προς τη φιλία με τους γείτονες μας στην περιοχή” σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ. “Έχουμε μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η περιοχή κοιτάζει προς το μέλλον, και όχι μόνον προς την ιστορία”.

    Την ίδια ώρα, σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Μέχρι τις 11:00 π.μ., το ποσοστό συμμετοχής ήταν κάτω από το 9% των εγγεγραμμένων. Αν συνεχιστεί αυτή η προσέλευση και το ΝΑΙ στηριχθεί από λιγότερους από 600 χιλιάδες πολίτες, δύσκολα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα μπορέσει να υποστηρίξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποδεκτή από την πλειονότητα του λαού του.



    ΣΧΟΛΙΑ