• Πολιτική

    Νίκος Ρωμανός στο mononews: Η πλήρης αφωνία Τσίπρα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα αποτελεί το «ηθικό πλεονέκτημα» του κρυπτόμενου!

    • Συνέντευξη στον Γαβριήλ Σερέτη
    Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ

    Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ


    Για πλήρη αφωνία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, κάνει λόγο ο κ. Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, χαρακτηρίζοντας τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κατηγορούμενου πρώην υπουργού κ. Νίκου Παππά «ντροπή για την ίδια μας τη Δημοκρατία» και «ηθικό πλεονέκτημα του κρυπτόμενου».

    Ο κ. Ρωμανός, στη συνέντευξή του στο mononews, θέτει το ερώτημα αν ο κ. Παππάς δρούσε αυτοβούλως για όσα καταγγέλλεται και αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας που το κόμμα του αναφέρεται ως παραλήπτης βαλιστών δεν ασκεί μήνυση ούτε στη γραμματέα ούτε στον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα.

    Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ταυτίζει την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με την αυτοδύναμη Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι στις πρώτες κάλπες οι πολίτες θα ορίσουν Πρωθυπουργό, θα ορίσουν το μέλλον τους, ενώ οι δεύτερες κάλπες απλώς θα επικυρώσουν το αποτέλεσμα των πρώτων.

    Στην ίδια παρέμβαση το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος απαντά στα ερωτήματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, το στοίχημα της αύξησης των μισθών, τις υποκλοπές και τον ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, τους κ. Ράμμο και Ντογιάκο, το κόμμα Κασιδιάρη και την κατάσταση στα Πανεπιστήμια

    Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στον Γαβριήλ Σερέτη

    –Διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία μετά από τις εκλογές, ώστε ο τόπος να κυβερνηθεί με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Πόσο εφικτός είναι ο συγκεκριμένος στόχος, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα;

    Στόχος μας είναι μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Κ αυτός ο στόχος εξυπηρετείται από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε μέσα σε διεθνείς αναταραχές και αβεβαιότητα που συνεχίζονται. Είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Αυτό αποτυπώνεται και στον κόσμο, σε κάθε μέρος, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοδεία, σε κάθε παρέα, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή. Έχει, πλέον, χτιστεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη αυτής της κυβέρνησης με τους πολίτες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με στόχο την υλοποίηση όσων υποσχόμαστε και με πυξίδες το σχέδιο, τη γνώση, τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια. Μέσα στις πολλαπλές διεθνείς κρίσεις καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, να μειώσουμε φόρους, να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις, να σπάμε το ένα ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων μετά το άλλο, να κάνουμε μια ψηφιακή επανάσταση, να προτάξουμε κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές για την ισότητα που άλλοι αρκούνταν να κάνουν μόνο συνθήματα κ.ο.κ.

    Το μείζον θέμα είναι τα διλλήματα με τα οποία θα πάμε στην κάλπη να ψηφίσουμε. Με το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσουμε πού θέλουμε να πάμε. Αν θα συνεχίσουμε μια πορεία που έχει φέρει αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες, που μας έχει καταστήσει νησίδα σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, με τα σωστά και τα λάθη μας, που αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τέλος σε παθογένειες δεκαετιών, ή αν θέλουμε να γυρίσουμε στο χθες που ήμασταν πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Από την άλλη δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόταση. Δυστυχώς δεν υπάρχει δημιουργική, σοβαρή αντιπρόταση και δεν υπάρχει φυσικά και καμία αξιοπιστία από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    –Με βάση την ρητορική και την ακολουθούμενη πολιτική Ανδρουλάκη απέναντι στη ΝΔ, αποτελεί μονόδρομο η προσφυγή στη δεύτερη κάλπη, εφόσον δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία της ΝΔ; Αποκλείεται η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην παραταθεί η αστάθεια, με δεδομένες και τις απειλές της Τουρκίας;

    Δεν υπάρχει η συζήτηση για πρώτες και δεύτερες κάλπες. Για εμάς υπάρχουν μόνο οι εθνικές κάλπες. Στις πρώτες κάλπες οι πολίτες θα ορίσουν Πρωθυπουργό. Αυτές είναι οι κάλπες που θα ορίσουν το μέλλον τους. Οι δεύτερες απλώς θα επικυρώσουν το αποτέλεσμα των πρώτων. Επιλέγουμε Πρωθυπουργό, και ταυτόχρονα επιλέγουμε τι θέλουμε για τη χώρα. Δύο διαφορετικές εναλλακτικές υπάρχουν για την πατρίδα μας και η βούληση των πολιτών σχετικά με τις δύο αυτές εναλλακτικές θα αποτυπωθεί πολύ καθαρά και καθοριστικά στις πρώτες κάλπες.

    Τα υπόλοιπα κόμματα, τα ίδια πρώτα από πλευράς τους, έχουν εξαντλήσει την πιθανότητα συνεργασιών. Το ΠΑΣΟΚ μας λέει συνεχώς πως δεν θέλει Πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, δεν θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Ωστόσο, δεν μας έχει πει ποιον τελικά θέλει Πρωθυπουργό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν όλα αυτά που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα μέσα σε πρωτοφανείς κρίσεις, και πιστεύουμε, με βάση και με τα όσα εισπράττουμε καθημερινά, πως θα δώσουν καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσουν δεύτερη εντολή στην προκοπή! Να συνεχίσουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει και να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα ισχυρή της οποίας τα γερά θεμέλια μπήκαν τα τελευταία 4 χρόνια, μια Ελλάδα που οι υπόλοιπες χώρες τη σέβονται και τη θαυμάζουν, μια Ελλάδα για την οποία οι πολίτες της είναι υπερήφανοι με πολλές ευκαιρίες κοινωνικής κινητικότητας, με πολλές και καλές δουλειές, με καλύτερους μισθούς για όλους, με φτηνότερη στέγη ειδικά για τους νέους, με γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης, με συνέχιση των μεγάλων έργων που ξεκίνησαν ή ξεμπλόκαραν, με πολλή δουλειά που απομένει ακόμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Όλα αυτά ξεκίνησαν και απέδωσαν καρπούς την πρώτη τετραετία και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία της προόδου, του σύγχρονου κοινωνικού κράτους και της εθνικής υπερηφάνειας!

    Η δική μας εθνική στρατηγική είναι πιο ξεκάθαρη και αποκρυσταλλωμένη από ποτέ. Με όλα αυτά που έχουμε χτίσει μέχρι τώρα, δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε στο μεσοδιάστημα, από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι, πλέον, ισχυρή και έτσι θα πορευτούμε στις εκλογές.

    –Πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Υπάρχει σε αυτά ενισχυμένη εκπροσώπηση γυναικών, νέων, επιστημόνων και ενεργών μελών των τοπικών κοινωνιών; Έχει εξασφαλιστεί ότι δεν θα μετέχουν πρόσωπα όπως αυτά που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακόμα και προσφάτως, δημιούργησαν ζητήματα στην εικόνα του κόμματος και την εμπιστοσύνη των πολιτών;

    Είναι μια δυναμική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώνονται συνεχώς ονόματα. Στα ψηφοδέλτια πέραν όσων θα είναι ξανά υποψήφιοι, θα υπάρξει σίγουρα ανανέωση και θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Γυναίκες και άνδρες με ικανότητες, με όρεξη για δουλειά, με πλούσια κοινωνική και επαγγελματική δράση θα είναι στη λίστα από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή επένδυσε στη νέα γενιά ανθρώπων. Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλούς νέους βουλευτές. Αυτό όμως θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στις ερχόμενες εκλογές. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στη νέα γενιά να συμμετάσχει στον πολιτικό στίβο, να σηκωθεί από την κερκίδα και από τον καναπέ και να μπει στο γήπεδο! Οι ιδέες νέων ανθρώπων μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αλλαγή.

    Εξάλλου μιλάτε με ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας. Έναν άνθρωπο που έκανε στροφή 180 μοιρών για να ασχοληθεί με την πολιτική χωρίς να έχει κομματικά ένσημα, συνδικαλιστικό ή αυτοδιοικητικό παρελθόν, εμπειρία από κομματικές νεολαίες κτλ. Άφησα μια μέρα την επιχείρησή μου και το γραφείο του ψυχοθεραπευτή και μπήκα στην Πειραιώς για να συμμετάσχω με τις δικές μου δυνάμεις σε μια εθνική προσπάθεια, κυρίως, για τα παιδιά μου!

    Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ
    Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ

    –Ο Πρωθυπουργός όπως διεφάνη και από πρόσφατες δηλώσεις του, δίνει έμφαση στη δυνατότητα αυξήσεων στους μισθούς, κατά τη δεύτερη τετραετία της Κυβέρνησης, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν στον Πρόεδρο της ΝΔ τη διακυβέρνηση του τόπου. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμά ότι «ο κ. Μητσοτάκης αφού εδώ κι ένα χρόνο επιδοτεί την αισχροκέρδεια και συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, τώρα θυμήθηκε να τάξει καλύτερους μισθούς, λίγο πριν τις εκλογές». Τι απαντάτε; Και κατά πόσο είναι δημοσιονομικά εφικτή μια τέτοια εξαγγελία; Από που θα βρείτε τους αναγκαίους πόρους, χωρίς να υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός;

    Στην πρώτη τετραετία είχαμε θέσει ως βασικό στόχο να μειωθούν οι φόροι και πράγματι μειώσαμε πάνω από 50 φόρους. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια που έρχονται, βασική προτεραιότητά μας είναι οι μισθοί, οι καλοί μισθοί. Θέλουμε οι Έλληνες να αυξήσουν το εισόδημά τους, να εργάζονται για να ζουν και όχι το αντίστροφο, να νιώθουν ότι οι κόποι τους ανταμείβονται και ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.

    Έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Προχωρήσαμε σε μια σειρά μειώσεων φόρων, αυξήσαμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τις συντάξεις, σε λίγο καιρό θα γίνει η τρίτη αύξηση στον κατώτατο μισθό, αύξηση και στον μέσο μισθό κατά 13%, νέες επενδύσεις έφεραν χιλιάδες νέες δουλειές.

    Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη, κατάφερε να κινηθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» παρατηρείται σε σχέση με το 2019, αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, η οποία μάλιστα είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες, αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών αλλά και βελτίωση των αποδοχών, όχι μόνο στον κατώτατο αλλά στο σύνολο των εισοδηματικών κλιμακίων. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μέρος της επαναλαμβανόμενης πολιτικής του, επενδύοντας στη λάσπη και τη καταστροφολογία. Εμείς, όμως θα συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που με βασική μας προτεραιότητα να στηρίξουμε τους πολίτες, να ενισχύσουμε το εισόδημά τους. Αυτό θα κάνουμε με πρόγραμμα και συνέπεια. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, στους εργαζομένους, στις επιχειρήσεις, στους νέους, στους συνταξιούχους, σε κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα που μας χρειάζεται.

    –Δημοσιεύματα φέρουν ως παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ τον ΑΓΕΕΘΑ. Ενώ, η αντιπολίτευση σας ζητά να προχωρήσετε είτε σε διάψευση είτε να δώσετε απαντήσεις για το αν και για ποιο λόγο παρακολουθείται- εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες- ο ανώτατος αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Γιατί δεν το κάνετε; Τι απαντάτε στο επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο Πρωθυπουργός, να μην γνώριζε» την ενδεχόμενη παρακολούθηση του συγκεκριμένου ανώτατου στρατιωτικού παράγοντα, πολλώ μάλλον στη συγκεκριμένη συγκυρία στα ελληνοτουρκικά;

    Η Κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και αυτό επισφραγίστηκε με την ανανέωση της θητείας του κ. Φλώρου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κλονιστεί. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η αντιπολίτευση. Το να στοχοποιείται σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας περιμένει κανείς να το δει από ανθρώπους εκτός των συνόρων ίσως, αλλά σίγουρα όχι από Έλληνες. Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχουν κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν την καθοριστική συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στην ενίσχυση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό χάρτη και προσπαθούν να κάνουν κακό στην ίδια τη χώρα για λίγο κομματικούς πόντους. Το μόνο που καταφέρνουν με αυτή τους τη στάση είναι να δυναμώνουν την τουρκική προπαγάνδα.

    Είναι αδιανόητο η διαπόμπευση της χώρας να αποτελεί πολιτικό στόχο για κάποιους. Το είδαμε με τη μαϊμού νεκρή του Έβρου! Το βλέπουμε τώρα με τη στοχοποίηση Φλώρου! Το βλέπουμε με τα πρωτοσέλιδα με τα οποία τροφοδοτούν διαρκώς τον τουρκικό τύπο μέσω των ανακοινώσεων τους! Αλήθεια εσείς ακούσατε καμία συγγνώμη για τα άθλια fake news για τη μικρή Μαρία του Έβρου; Αναπαρήγαγαν ολόκληρα σενάρια, μέσω των οποίων διαπομπεύθηκε η χώρα! Δεν κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ! Κάνουν αντιπολίτευση στη χώρα! Είναι ντροπή!

    –Πώς αξιολογείτε τη στάση και τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΑΔΑΕ αναφορικά με τις υποθέσεις των επισυνδέσεων; Ποιος έχει δίκαιο στην ερμηνεία του νόμου; Ο κ. Ράμμος και συνταγματολόγοι ή ο κ. Ντογιάκος; Και τι θα πράξει η Κυβέρνηση εφόσον ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής εμείνει στις απόψεις του και προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις, όπως αυτές που έχουν προαναγγελθεί;

    Ο νόμος που αφορά την προστασία απορρήτου των επικοινωνιών ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση. Αν κάποιος θέλει να προσφύγει για τη συνταγματικότητα του νόμου, μπορεί να το κάνει. Όλη η συζήτηση που γίνεται για το θέμα αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει ένα fake πολιτικό αφήγημα. H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είδαμε ότι στηρίζει τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, η οποία αποτελεί απόλυτο δικαίωμά του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπληρωτή τομεάρχη διαφάνειας τον κ. Πολάκη, ο οποίος έλεγε ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι για το θεαθήναι και πρέπει να υπόκεινται σε πολιτικό έλεγχο. Είναι πραγματικά αδιανόητο να κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έχει τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του στο Ειδικό Δικαστήριο και τον έτερο Υπουργό Δικαιοσύνης να καταγγέλλει ότι άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι σουρεαλιστικό να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για θεσμούς και Δικαιοσύνη!

    -Γιατί κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στο επονομαζόμενο «ΣΥΡΙΖΑ Channel»;

    Όλες οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες γκρεμίζουν το σύνθημα δεκαετιών του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντα μίλαγε για αναδιανομή. Αυτό που διαπιστώνεται είναι πως αποδεικνύονται μάστερς στη διανομή, από τη διανομή σακούλων και τσαντών με επταψήφια ποσά που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο μέχρι και τη διανομή ποσοστών στους καναλάρχες, που επίσης αποκαλύπτεται από sms.

    Καταγγελίες γίνονται επί χρόνια από τον κ. Καλογρίτσα και κανείς δεν τον έχει μηνύσει. Ένα καίριο ερώτημα είναι αν ο κ. Παππάς δρούσε αυτοβούλως για όσα καταγγέλλεται. Ακόμη περισσότερο, είναι αξιοσημείωτο το ότι ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει για όσα καταγγέλλονται για το κόμμα του ενόρκως και επωνύμως. Είναι πρωτόγνωρο πως έχει ασκηθεί μήνυση από τον κ. Παππά, ο οποίος δεν αναφέρθηκε από τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και ο κ. Τσίπρας που το κόμμα του αναφέρεται ως παραλήπτης βαλιτσών δεν ασκεί μήνυση ούτε στη γραμματέα ούτε στον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος έχει μιλήσει για ποσά που κατέληγαν σε στελέχη του κόμματος, σε μέσα του κόμματος, για βαλίτσες κ.α. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της ελευθεροτυπίας, της διαφάνειας και των θεσμών, τώρα κάνει πως δεν ακούει όσα λέγονται και υιοθετεί την πλήρη αφωνία. Αυτό είναι ντροπή για την ίδια μας τη Δημοκρατία.

    Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη! Και ο κ. Τσίπρας κρύβεται εδώ και μια εβδομάδα! Όπως κρύβεται και ο κ. Παππάς από το Ειδικό Δικαστήριο! Πρόκειται για το «ηθικό πλεονέκτημα» του κρυπτόμενου!

    –Η Κυβέρνηση προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση με στόχο να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου κόμματα πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων, όπως ο Κασιδιάρης. Παράλληλα, η ΝΔ ζητά την μέγιστη δυνατή συναίνεση απέναντι στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Από την άλλη όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα εκκινήσει η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία, έσπευσε να ανακοινώσει αντίστοιχη δική του, επικαλούμενος ζητήματα συνταγματικότητας της πρότασης της ΝΔ, κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για «κερκόπορτες», για «διευρυμένες ερμηνείες» και για «εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία». Θα υπάρξουν αλλαγές στην αρχική σας πρόταση και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση;

    Έχει ανοίξει ήδη ο «διάλογος» με τα άλλα κόμματα για αυτό το θέμα. Είναι αυτονόητο πως για ένα θέμα υψίστης σημασίας σαν αυτό θα πρέπει να ομονοήσουμε όλοι. Ερχόμαστε σήμερα να βρούμε μια θεσμική λύση εξαντλώντας τα περιθώρια του Συντάγματος. Θέλει θράσος να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση, όταν εκείνοι είχαν την ευθύνη τότε και δεν έβρισκαν αίθουσα για να γίνει η δίκη. Εγείρονται κάποια σημαντικά ερωτήματα στο πλαίσιο αυτό και το σημαντικότερο είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε ο ίδιος κάποια πρόταση όταν κυβερνούσε ή ακόμη και μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, προκειμένου να το εργαλειοποίησει μικροπολιτικά. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο του να θωρακίσουμε θεσμικά τη Δημοκρατία μας από τη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές!

    –Εφαρμόζεται ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία; Κι αν όχι γιατί; Υπαναχώρησε η Κυβέρνηση από μια κορυφαία της θέση; Κάνατε «πίσω» επειδή υπήρξαν οι γνωστές αντιδράσεις και από μερίδα φοιτητών; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, και με τα γνωστά βίντεο, ισχυρίζεται ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα Πανεπιστήμια και δέρνει»; Πως θα διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή λειτουργία των ανωτάτων ιδρυμάτων με την συνεχιζόμενη παρουσία παραγόντων, εντός κι εκτός Πανεπιστημίων, που επιμένουν στη λογική της «βαριοπούλας»;

    Το συγκεκριμένο βίντεο είναι προσβλητικό για τους φοιτητές και τους νέους ανθρώπους. Αν γίνει μια έρευνα στους νέους ανθρώπους και τους ρωτήσει κανείς ποια είναι τα πραγματικά τους προβλήματα, τι είναι άδικο για εκείνους, σίγουρα δε θα απαντήσουν αυτό το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο η προπαγάνδα, άλλο τα εξωφοιτητικά στοιχεία που προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν την ανώτατη εκπαίδευση και άλλο αυτό που ζητάει ο πραγματικός φοιτητής.

    Θα περιμέναμε κανείς να θεωρεί άδικο για τους φοιτητές, να τελειώνουν το πανεπιστήμιο και να μην μπορούν να βρουν δουλειά, κάτι το οποίο γινόταν και γίνεται ακόμη ως ένα βαθμό. Η Κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για να άρει αυτή την αδικία.

    Άδικο ήταν επιπλέον, να γίνονται καταλήψεις στις εστίες των φοιτητών από εξωπανεπιστημιακούς, κάτι το οποίο διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό με επιχειρήσεις της αστυνομίας. Άδικη ήταν και η μπαχαλοποίηση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με τον νόμο περί ασύλου που είχε γίνει νόμος παραβατικότητας. Έχουν γίνει πολλά και ξέρουμε πως πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αρθεί πλήρως και αυτή η αδικία. Άδικο ήταν για τον φοιτητή εξωτερικού να περιμένει χρόνια για την αναγνώριση του πτυχίου του! Και αυτή η αδικία διορθώθηκε με τον νέο ΔΟΑΤΑΠ! Αδικία ήταν για τον νέο άνθρωπο που είναι πλήρως εξοικειωμένος με την ψηφιακή τεχνολογία να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για τις συναλλαγές του με το δημόσιο και να ταλαιπωρείται! Αυτό επίσης άλλαξε σε μεγάλο βαθμό με την ψηφιακή επανάσταση που συντελέστηκε τα τελευταία 4 χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθεί!

    Όλα αυτά είναι αδικίες που αίρονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει, για αυτό και πολεμάει κάθε αλλαγή.



    ΣΧΟΛΙΑ