• Πολιτική

    Νίκος Παππάς: Στις 18 Νοεμβρίου το Ειδικό Δικαστήριο για τις «βόμβες» Καλογρίτσα για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών


    Για τις 18 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα δικασθεί για το διαγωνισμό παρωδία των τηλεοπτικών αδειών του 2016 που τελικώς ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι ο επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας. Από τις δικές του καταγγελίες, η Βουλή προχώρησε στην ποινική δίωξη του Νίκου Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και το περασμένο καλοκαίρι, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, κρίνοντας ως επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του.

    Έτσι, το 5ο Ειδικό Δικαστήριο της μεταπολίτευσης θα στηθεί για τον Νίκο Παππά και θα διεξαχθεί παράλληλα με το Ειδικό Δικαστήριο που δικάζει έναν άλλο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατηγορούμενο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

    Ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας θα δικαστεί για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος. Τόσο στη Βουλή όσο και ενώπιον εισαγγελέων και ανακρίτριας έχει καταγγείλει ότι με προτροπή του τότε υπουργού, συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016 και με την καθοδήγηση του υπεγράφη εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο όμιλο CCC, ώστε να εξασφαλιστούν -αρχικά- τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.

    Στην όλη διαδικασία «ο Νίκος Παππάς ήταν μπροστάρης» έχει υποστηρίξει ο εργολάβος, αποδίδοντας στον τότε υπουργό κεντρικό ρόλο προκειμένου-κατά τον Καλογρίτσα- «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει το δικό της κανάλι».

    Ο Νίκος Παππάς αρνείται την κατηγορία .

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Αντιπαράθεση Κ. Αχ. Καραμανλή-Ν. Παππά για την πώληση του ΟΣΕ



    ΣΧΟΛΙΑ