• Πολιτική

    Νίκος Παπαθανάσης: Δεν έχω καταδικαστεί ούτε χρωστάω στο Δημόσιο – Τι ισχύει για το δάνειο

    Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

    Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης


    Στο δημοσίευμα που τον εμφανίζει να έχει πάρει δάνειο και να μην το εξυπηρετεί, προσπαθώντας δήθεν να αποτρέψει την κατάσχεση της περιουσίας του, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

    Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για fake news και για επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος του.

    Επανέλαβε πως δεν χρωστά στο Δημόσιο και πως δεν έχει ποτέ καταδικαστεί, όπως υποστήριζε το δημοσίευμα. «Τρίτον, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο. Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά», ανέφερε.

    Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ξανά πως το δάνειο το οποίο «κοκκίνησε» είναι επιχειρηματικό και όχι το προσωπικό του στεγαστικό δάνειο. Το δάνειο αφορούσε εταιρεία από την οποία έχει αποχωρήσει το 2005.

    «Είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία», ανέφερε.

    Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ξεκαθάρισε πως, εάν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

    Στη συνέχεια εξήγησε ότι επρόκειτο για μία εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια «σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

    Ερωτηθείς αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα, για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

    Διαβάστε επίσης

    Παπαθανάσης: Τι απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για τις δανειακές του υποχρεώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ