• Πολιτική

    Νίκος Μίχος: Εκτός φυλακής ο πρώην βουλευτής της ΧΑ

    Νίκος Μίχος


    Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος.

    Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση του και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ανέστειλε την εκτέλεση της πρωτόδικης καταδίκης του για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

    Ο Μίχος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή αφού το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή του.

    Τώρα, αποφυλακίζεται με τους  περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

    Ο πρώην βουλευτής δεν εμφανίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο. Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο κρατούμενος  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η εξέλιξη της νόσου του.

    Επιπλέον υποστήριξε ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

    Ο δικηγόρος είπε επίσης ότι ο Ν. Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Ν. Μίχος έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών. Δηλαδή σχεδόν το σύνολο της ποινής του για να μπορεί να αποφυλακιστεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και όλος ο σκληρός πυρήνας



    ΣΧΟΛΙΑ