ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα περίεργα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ, τα 4 ισχυρά funds και οι νέοι 7 Έλληνες μέτοχοι της ΑKTOR, το μυστικό της Morgan Stanley για την Alpha, τα 39 ευρώ της Theon του Χατζημηνά, οι «11» της Ασπίδας του Αχιλλέα, ποιοι είναι οι big 14 του Δένδια και ο Red Πάνος πάει με τον Σαμαρά
«Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνομωσιολογίες παρέλκει» είπε ο Νίκος Δένδιας
Σενάριο συνωμοσίας που απέχει πολύ από την πραγματικότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τη Βουλή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που κάνει λόγο για εν κρυπτώ αποστολή 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνωμοσιολογίες παρέλκει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος εχθές συμμετείχε στο Defea Conference.
«Διαθέτουμε αρκετά πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ. Μιλάμε για λήξαν υλικό η καταστροφή του οποίου θα κόστιζε 100 εκατ ευρώ. Αυτό δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Τα έχουμε πει όλα. Μην δημιουργούμε λοιπόν εντυπώσεις», πρόσθεσε.
Το θέμα τέθηκε από τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστόπουλου η οποία κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει για το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ενώ ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει για τα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυνάμεων με δημόσιες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και πολεμικό υλικό σε 250 κοντέινερ, τα οποία μεταφέρθηκαν με τρένα προς την Ρουμανία και τα οποία θα μεταφερθούν σε ουκρανικό έδαφος με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων.
Ο Νίκος Δένδιας απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά, αλλά υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας».
«Δεν μπορούν να εξοπλιστικά να αναλύονται σε δημόσιες και ανοικτές συνεδριάσεις, τότε ας πάμε κατευθείαν στην Τουρκία να καταθέσουμε τα σχέδια μας» απάντησε ο κ. Δένδιας καλώντας τη βουλευτή «να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων».
Υπενθυμίζεται ότι θέμα ημερήσιας διάταξης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι η επεξεργασία του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Διαβάστε επίσης
Honda: Επενδυτικό πλάνο μαμούθ $65 δισ. στην ηλεκτροκίνηση
Sotheby’s: Σε δημοπρασία η πολυτελής βίλα Silk Shadow στη Μύκονο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Γιώργος Βλάχος και ο μύλος της φημολογίας
- Διώρυγα Κορίνθου: Έσοδα 10 εκατομμυρίων αναμένει το δημόσιο από την πρώτη φάση ανάπλασης
- Έρχεται το… «προφίλ συνέπειας» για τους φορολογούμενους – Πώς θα βαθμολογούνται μισθωτοί, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις με βάση τις οφειλές τους
- «Πληρώνω όσο Πετάω»: Το νέο εργαλείο της ΡΑΑΕΥ για να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.