• Πολιτική

    Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλοδεχθεί Φινλανδία και Σουηδία στο NATO

    Νίκος Δένδιας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Την θετική στάση της Ελλάδας για την ένταξη της Σουηδίας και τη Φινλανδίας στο NATO επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Βερολίνο.

    Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

    «Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΕΞ Φινλανδίας: Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα η αίτηση ένταξης στο NATO – Επικοινωνία με Τσαβούσογλου για να «χαμηλώσει η ένταση»

    Φινλανδία: Με μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει το κόμμα της Μαρίν την ένταξη στο NATO

    Καλίν: Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία, αλλά ζητάμε διαπραγματεύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ