Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Συμφωνούμε με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα καταψηφίσουμε αλλαγή στη μισθοδοσία

  • NewsRoom
κεραμεως

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


Την στάση της ΝΔ στο ζήτημα των αλλαγών που ετοιμάζει η κυβέρνηση με βάση τα όσα συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ξεκαθάρισε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε, η ΝΔ βλέπει θετικά το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας από το δημόσιο, αλλά διαφωνεί με την αλλαγή στη μισθοδοσία των κληρικών και τον τρόπο με τον οποίο αυτή γίνεται.

«Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.

Τέλος, ερωτηθείσα για «κρυφή συνάντηση» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δύο «έχουν τακτικές συναντήσεις», καταστώντας παράλληλα σαφές πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, από καμία πλευρά. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.


ΣΧΟΛΙΑ