• Πολιτική

    Ξεκινάει ο κύκλος των συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία – “Επίθεση” του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Υπουργικό Συμβούλιο


    Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η συζήτηση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία και το τι μέλλει γενέσθαι αφού κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.30 στη Βουλή.

    Για το υπουργικό συμβούλιο, αυτή είναι η πρώτη από τον κύκλο των συνεδριάσεων που πρόκειται να γίνουν εντός των ημερών, μέχρι να καταλήξει σε ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων αλλά και σε επόμενες κινήσεις. Έπειτα, η κουβέντα θα στραφεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κεντρική του επιτροπή.

    Το ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ένα καλό εσωτερικό κλίμα γι’ αυτό αναμένεται να οξύνει τα πνεύματα τόσο με την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, μακρύτερος στόχος, είναι να πειστεί η ΝΔ, η αντιπολίτευση, να ψηφίσει τα αντίμετραπου τόσο μέχρι στιγμής αρνείται να δεχτεί.

    Μια… πρώιμη φάση της όξυνσης, έγινε μέσω του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο σχολίασε με κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, στον Alpha:

    «Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους. Κάποιος, όμως, πρέπει να του εξηγήσει ότι παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων, απλά εκτίθεται. Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και, κυρίως, ας το θυμηθεί και μεθαύριο που θα έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή και θα τα καταψηφίσει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μελανσόν: Φρικτό λάθος η ψήφος στη Λεπέν, αλλά ο Μακρόν πρέπει να αλλάξει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σχέση εμπιστοσύνης του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου με τον Prem Watsa

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΧΣ: Θέμα χρόνου η επιλογή νέου επικεφαλής του Ταμείου – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ