• Top Stories

    Βόμβα Φίλη: Εφαρμόζουμε νεοφιλελεύθερη πολιτική με σκληρή λιτότητα

    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Για επαναπροωθήσεις Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

    Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα. Στην ερώτηση όμως γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι καμία βεντέτα αλλά μέλος μίας συλλογικότητας. «Τα λέω αυτά από την αγωνιά μου για τη συλλογική προσπάθεια».

    Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι «τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα», ενώ παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του ότι «αν και πιάσαμε πλεόνασμα 4,2%  δεν δόθηκε στην κοινωνία, όπως περίμενα».

    Eχουμε ψηφίσει μέτρα που δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η κοινωνία, είπε ο κ. Φίλης και στην ερώτηση αν θα ψηφίσει νέα μέτρα απάντησε ότι το θέμα δεν είναι αν θα τα ψηφίσει ο κ. Φίλης αλλά εάν τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Φίλης είπε ότι πρεσβεύει τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» και ήρθε η ώρα μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση να κάνει την κοινωνική στροφή.

    Επετέθη εν νέου στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απλώς αναγκαστική για να υπάρξει κυβέρνηση. Προσέθεσε ότι ο κυβερνητικός εταίρος δεν ξαναμίλησε για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων μετά την σφοδρή κριτική που του άσκησε ο ίδιος.

    «Η μόνη ξεκάθαρη λύση προϋποθέτει απομείωση του χρέους, ίσως δεν είχαμε αποτιμήσει σωστά τους συσχετισμούς δύναμης», παραδέχτηκε.

    Όπως είπε τέλος «εάν έχει προβλήματα ο κόσμος, που έχει, να βγει στους δρόμους. Ο κόσμος που έχει προβλήματα πρέπει να τα διεκδικεί, να μην επαναπαύεται».

    Πηγή: Thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλάους Ρέγκλινγκ: Στις επόμενες διασώσεις χωρών δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: POS: Ξεκινούν οι κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει για σήμερα οι «Παραιτηθείτε»

     



    ΣΧΟΛΙΑ