• Top Stories

    Τζανακόπουλος: H κινητοποίηση Λιμενικού και υπ. Ναυτιλίας ήταν άμεση

    • NewsRoom
    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    «Ήταν άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

    «Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο ατύχημα που είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του.

    Σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι ο υπουργός «είπε το αυτονόητο». Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

    Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».

    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε κυβερνητική πηγή περί νέων μέτρων το 2018, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη των στόχων.

    «Καμία απολύτως. Ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός συνεργάζονται σε καθημερινή βάση. Η τακτική αλλά και η στρατηγική την οποία έχουμε είναι κοινή και δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, είναι το εξής: Σε ό,τι αφορά το 2018 είμαστε αισιόδοξοι ότι με βάση τα δεδομένα, τα οποία παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, δηλαδή έναν ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 1% μέχρι στιγμής, που είναι δυνατόν να προσεγγίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το 2% έως το τέλος του χρόνου, αλλά και με τις προβλέψεις που γίνονται για το 2018, θα έχουμε την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Κουρουμπλής: Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικοινωνιακό σόου Κουρουμπλή: Μετά από… πέντε ημέρες πήγε να κάνει αυτοψία στον Σαρωνικό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώην πρύτανης ΕΜΠ για την καταστροφή στον Σαρωνικό: Το υπουργείο Ναυτιλίας ολιγώρησε



    ΣΧΟΛΙΑ