• Πολιτική

    Τσίπρας: Επιδότηση για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν την απασχόληση με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία

    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κέντρο) μιλά με την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου (Δεξιά) και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ουρανία Αντωνοπούλου (Αριστερά) στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Eπιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που θα επιλέξουν να μετατρέψουν σε μισθωτή την απασχόληση εργαζομένων με μπλοκάκι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Ο πρωθυπουργός, από το υπουργείο Εργασίας, τόνισε ότι βρίσκεται επί τάπητος το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι σε μισθωτό εργαζόμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, είναι η εγγραφή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Αντικίνητρο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι οι συνεχείς έλεγχοι και οι αυστηρές ποινές όσον αφορά την αδήλωτη εργασία από την Επιθεώρηση Εργασίας.

    Δήλωσε, επίσης, πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ σημειώνει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. «Το 2015 παραλάβαμε», όπως επεσήμανε, «ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ», προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Επιδότηση για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν την απασχόληση με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας για δικαστές: «Αντί να βοηθούν, προστατεύουν τους εργοδότες» (pics- video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου μετά τη σύσκεψη με Τσίπρα: Μειώσαμε 5 μονάδες την ανεργία – Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ