• Top Stories

    Τσακαλώτος, Καρανίκας, Κωνσταντοπούλου στο φετινό Athens Pride (video)

    Athens Pride


    Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2017 (Athens Pride) πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου.

    Με κεντρικό σύνθημα «Θέμα Παιδείας» το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ το βράδυ ακολoύθησε μεγάλη συναυλία.

    Οι εντάσεις δεν έλειψαν καθώς ορισμένοι από τους διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

    Στον χώρο των εκδηλώσεων βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    Οι διοργανωτές τόνισαν μεταξύ άλλων πως «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».

    Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα οικονομία, εξίσου σημαντικό είναι και το Gay Pride

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τατσόπουλος κατακεραυνώνει τον Πολάκη στο Facebook για τις μπαλωθιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεπέρασε κάθε όριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αμαύρωσε το μνημόσυνο στο Δίστομο



    ΣΧΟΛΙΑ