• Top Stories

    Τρόμος και στην Αλικαρνασσό από τον σεισμό (video)

    • NewsRoom
    Αλικαρνασσός


    Η Αλικαρνασσός είναι ακόμη μία περιοχή που “χτύπησε” ο σεισμός των Δωδεκανήσων και έκανε ντόπιους και τουρίστες να πανικοβληθούν.

    Ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν ελαφρά στην Αλικαρνασσό (τουρκικά: Bodrum) φτάνει τους 70, περίπου 20 στην πόλη Ντάτσα ενώ ακολούθησαν και 50 μετασεισμοί.

    Πάντως, ο συνολικός αριθμός των τραυματιών σε νησιά και ακτές αγγίζει τους 100. Το πολυτελές ξενοδοχείο Τζασμίν Beach Resort, εκκενώθηκε μετά το μικρό τσουνάμι που προκλήθηκε.

    Σύμφωνα με την μαρτυρία του Κρίστιαν Στίβενς, Βρετανού τουρίστα στο Ντιντίμ (περίπου 90 χλμ. από Αλικαρνασσό), το κτήριο που βρισκόταν, «άρχισε να κουνιέται σαν ζελέ». Ο Γ. Γκρέιαμ, συμπατριώτης του στο Μπιτέζ, ανατολικά της Αλικαρνασσού, μίλησε για “τρομακτικό” σεισμό και “βίαιους αλλά μικρής διάρκειας μετασεισμούς”.

    Ο σεισμός σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο, ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα ανοικτά της Μαρμαρίδας στην επαρχία Μούγλα, μόλις 10 χλμ νότια της Αλικαρνασσού και 16 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά της Κω.

    Ο Μεχνμέτ Κοτσαντόν, δήμαρχος της Αλικαρνασσού, ανέφερε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Το κρατικό νοσοκομείο, σύμφωνα με Γαλλικό Πρακτορείο, εκκενώθηκε μετά την εμφάνιση ρωγμών ενώ οι ασθενείς εξετάζονται σε μπροστινό ανοικτό χώρο.

    Ζημιές υπέστη και το τέμενος Αντλιγιέ της πόλης και οι αρχές απέκλεισαν τη γύρω περιοχή.

    Ακόμη ένα βίντεο με μία οικογένεια Τούρκων να κρύβεται κάτω από ένα γραφείο στο νοσοκομείο της Αλικαρνασσού αποδεικνύει πόσο δυνατός ήταν ο σεισμός και στις γύρω περιοχές από την Κω.

    https://www.youtube.com/watch?v=-vNEB4TUyJY

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=a2yZxqxDEnI

    https://www.youtube.com/watch?v=6bHaPT6PmZo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φονικός σεισμός στα Δωδεκάνησα: Δύο νεκροί στην Κω και δεκάδες τραυματίες (pics – video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κως: Μίνι τσουνάμι προκάλεσε ο σεισμός – Στα δύο «κόπηκε» το λιμάνι (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν: Στην Κω θα ακολουθήσουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ



    ΣΧΟΛΙΑ