• Top Stories

    Θεοδωράκης για Τσίπρα – Θάνου: Πού οδηγείται η χώρα;

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης


    Σάλος έχει προκληθεί μετά την τοποθέτηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.  Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει σχολιαστεί όσο λίγες, αφού κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του στο liberal.gr εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πού τελικά οδηγείται η χώρα.

     Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

    «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών.

    Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές – ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε – που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

    Τα tweets – φωτιά

    Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο σχετικά tweets:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρουφάκης: Ναι, οι υπουργοί ήξεραν τα πάντα για το παράλληλο σύστημα – Κρίμα που δεν εφαρμόστηκε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνός σε δικαστικό και πολιτικό κόσμο: Η Βασιλική Θάνου προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έθαψαν τα τσεκούρια του πολέμου στον Ελλάκτωρα;



    ΣΧΟΛΙΑ