• Top Stories

    Τερέζα Μέι: Υπόσχομαι πως δεν θα αυξήσω το ΦΠΑ αν κερδίσουμε τις εκλογές

    • NewsRoom
    Τερέζα Μέι

    Τερέσα Μέι


    Την υπόσχεση να μην αυξήσει το ΦΠΑ έδωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε περίπτωση που το Συντηρητικό κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου επικρατήσει στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

    Η Μέι δέχεται πιέσεις από τον Τύπο και τους πολιτικούς της αντιπάλους να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, πέρα από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.  Και ενώ στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη για την προεκλογική εκστρατεία, η πρωθυπουργός δήλωσε πως το κόμμα της δεν σκοπεύει να αυξήσει το γενικό φορολογικό επίπεδο και δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ ( στο 20% σήμερα).

    «Αν κοιτάξετε τι θέλουμε να κάνουμε με τους φόρους, δεν έχουμε σχέδια να αυξήσουμε το επίπεδο του φόρου, καθώς είμαστε κόμμα που πιστεύομε στην χαμηλότερη φορολόγηση», είπε στο ITV.

    Ωστόσο, η κ. Μέι απέφυγε να αναφέρει  τι θα κάνει με τους άλλους μεγάλους φόρους. Αντίθετα, αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά εκ νέου στην εκλογική υπόσχεση που έδωσε ο προκάτοχός της Ντέιβιντ Κάμερον το 2015 ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος ή τις εργοδοτικές εισφορές (την Εθνική Ασφάλιση) μέχρι το 2020.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παράπονα Ερντογάν για την απόφαση των ΗΠΑ για κοινές περιπολίες με Κούρδους στα σύνορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για να σταματήσει η βία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκόπης Παυλόπουλος: «Δεν υποστέλλουμε τη Σημαία της Ελευθερίας και της Εθνικής Κυριαρχίας»

     



    ΣΧΟΛΙΑ