• Top Stories

    Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου: Η αθωότητα σκοτώθηκε από το κακό

    • NewsRoom
    Μάντσεστερ


    Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, όπως είναι λογικό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου, μία μέρα μετά την επίθεση. Φυσικά, όλοι, αναρωτιούνται το γιατί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί να υπάρχει τόση κακία στον κόσμο.

    Μάλιστα, όλες οι εφημερίδες εστίασαν συγκεκριμένα σε ένα σημείο: γιατί η επίθεση να γίνει σε αθώα πλάσματα, όπως τα μικρά παιδιά. Η φωτογραφία της 8χρονης Σάφι, της Αγγλοκύπριας που αποτελεί το μικρότερο ηλικακά θύμα της επίθεσης, υπάρχει παντού, για να δείξει ακριβώς αυτό.

    Ο “Guardian” έγραψε: «Οι τρομοκράτες έκλεψαν αθώες ζωές», ενώ οι “Times”, μιλούν για τον τζιχαντιστή που έβαψε κόκκινο το Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, όπως και για την σχέση του με την Λιβύη.

    Η “The Sun”μιλάει για «απόλυτο κακό», έχοντας μάλιστα δίπλα – δίπλα την 8χρονη και αθώα Σάφι με τον 22χρονο βομβιστή

    Η “Daily Express” έχει τίτλο «Κακό πέρα από κάθε φαντασία» και η “Manchester Evening” αναφέρει τους αγνοούμενους, προτρέποντας άπαντες για προσευχή και για αυτούς και για τα θύματα. Ίσως το πιο σπαρακτικό πρωτοσέλιδο να ανήκει στην “Mirror”, που έχει την Σάφι και λέει «Η φωτογραφία της αθωότητας που σκοτώθηκε από το κακό».



    «Τώρα σκοτώνουν τα παιδιά μας», αναφέρει η “Metro”, ενώ τέλος, η “Daily Telegraph” και η “Daily Mail”, μιλούν για τον στρατό στους δρόμους, προκειμένου να απετραπεί μια δεύτερη ίδια επίθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ – Μέι και συνάντηση εντός της εβδομάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάντσεστερ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματική εξέλιξη: Νεκρή η 8χρονη Σάφι – Η μικρή Κύπρια θύμα του μακελειού στο Μάντσεστερ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ