• Top Stories

    Στον ανακριτή ο νεαρός που έσπειρε τον πανικό στο Τορίνο (video)

    Τορίνο


    Στην κεντρική πλατεία San Carlo του Τορίνο ένας ημίγυμνος νεαρός με σακίδιο στην πλάτη, στέκεται ακίνητος μέσα στο χάος της με τα χέρια ανοικτά. Οι κινήσεις του μοιάζουν με εκείνες ενός καμικάζι. Το πλήθος πανικόβλητο σπεύδει να απομακρυνθεί.

    Το μυαλό όλων πάει σε μια ακόμη επίθεση αυτοκτονίας. Πρόκειται για 1.527 ανθρώπους οι οποίοι θα ποδοπατηθούν και θα τραυματιστούν το βράδυ του Σαββάτου μετά τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Στις τέσσερις το πρωί της επομένης ο νεαρός, ονόματι Νταβίντε, βρίσκεται ήδη στο αστυνομικό τμήμα.

    Οι επιθεωρητές της ιταλικής αστυνομίας, τον αναγνώρισαν από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας . Είχε πάει στο Τορίνο μαζί μ’ έναν άλλο φίλο του.

    Οι αρχές ανακρίνουν τους δύο νεαρούς, ενώ η εισαγγελία άνοιξε φάκελο για την υπόθεση χωρίς να απαγγείλει ακόμη κατηγορίες εναντίον τους. «Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τη δυναμική των γεγονότων», λέει ο επικεφαλής εισαγγελέας Αρμάντο Σπατάρο. Ο νεαρός αρνείται επίμονα τις κατηγορίες. «Δεν έκανα τίποτε και τώρα κινδυνεύω να χάσω και τη δουλειά μου», είπε.

    https://youtu.be/x2kyljgUrSU

    Στο 1:15” από την έναρξη του βίντεο διακρίνεται ο νεαρός που πιθανόν να προκάλεσε με τις κινήσεις του τον πανικό στην πλατεία San Carlo του Τορίνο

    Τι ακριβώς συνέβη μετά το τρίτο γκολ της Ρεάλ δεν είναι σαφές. Πολλές μαρτυρίες είναι αντιφατικές. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι ένα αυτοκίνητο πήγε να πέσει στο πλήθος, άλλοι μιλούν για ήχο έκρηξης, ένας κάνει λόγο για πυρά από Καλάσνικοφ. Ίσως να ήταν ένα πυροτέχνημα που πυροδότησε τον πανικό. Εκείνο που μετρά είναι ότι 1.527 άνθρωποι τραυματίστηκαν μέσα στον πανικό.

    «Όλοι ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Ήταν το απόλυτο χάος», είπε ένας αυτόπτης μάρτυς.

    Φωτογραφίες με παρατημένα παπούτσια και σακίδια στην πλατεία αποτυπώνουν την έκταση του πανικού.

    Η αστυνομία από τα μεγάφωνα προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να ηρεμήσει το πλήθος. Πολλοί ποδοπατήθηκαν, άλλοι συνεθλίβησαν ή πάτησαν σπασμένα μπουκάλια. Το κιγκλίδωμα στην είσοδο ενός υπόγειου πάρκινγκ υποχώρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

    https://youtu.be/_8EuoIQauBI

    «Είμαι συγκλονισμένη μ’ αυτό που συνέβη στην πλατεία San Carlo. Είμαι στο πλευρό των θυμάτων», έγραψε η δήμαρχος του Τορίνο Κιάρα Απεντίνο στο Twitter. Αλλά δέχεται σφοδρή κριτική καθώς τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία κρίνονται -εκ των υστέρων- ανεπαρκή.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι συγκάλεσε σύσκεψη των υπηρεσιών ασφαλείας ώστε να συζητήσουν την ενίσχυση των μέτρων για τη δημόσια ασφάλεια σε μαζικές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο ένα επτάχρονο παιδί που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα. Στο σύνολό τους τρία άτομα νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

    Την ίδια ώρα η εισαγγελία του Τορίνο έχει βάλει στο στόχαστρο περίπου 100 τιφόζι της Γιουβέντους που πρωτοστάτησαν σε επεισόδια και ήδη πριν την έναρξη του τελικού είχαν ανάψει καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Έχουν ταυτοποιηθεί και τους απαγορεύεται πλέον η είσοδος στα ιταλικά γήπεδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Video ντοκουμέντο: Οι δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο λίγο πριν την επίθεση στο Μπόροου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ «τα έβαλε» με τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου για τη στάση του μετά την επίθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: 50 φορές πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τους 3 δράστες – Κοντά στην ταυτοποίηση τους οι Αρχές

     



    ΣΧΟΛΙΑ