• Top Stories

    Στο «κόκκινο» οι ασθενείς: Δημόσια νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό!

    νοσοκομειακοί γιατροί


    Ο καύσωνας, σε συνδυασμό με τον ελλιπή κλιματισμό σε δημόσια νοσοκομεία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για το ζήτημα.

    Νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία, ιδιαίτερα εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στην κυριολεξία «βράζουν» στους θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων που δεν διαθέτουν κλιματιστικά.

    Σύμφωνα με τoν πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο «λειτουργούν Παθολογικές, Καρδιολογικές, Πνευμονολογικές και άλλες κλινικές καθώς και Μονάδες Τεχνητού Νεφρού χωρίς κλιματισμό με καύσωνα. Επιβαρύνεται κατά πολύ η υγεία των ασθενών. Προσπαθούν οι αρμόδιοι με τους ανεμιστήρες να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες».

    Ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω έλλειψης χρημάτων.

    «Οι κωδικοί των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού είναι μηδέν. Εξαιτίας αυτού τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν επαρκή κλιματισμό. Έπρεπε ο υδράργυρος να φτάσει 40 βαθμούς Κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Γιατί δεν έγινε η επισκευή των κλιματιστικών νωρίτερα με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία επί εποχής Πολάκη είναι πλεονασματικά;» διερωτάται κ. Γιαννάκος.

    Προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού στο Σισμανόγλειο και το «Έλενα Βενιζέλου», καταγγέλλει η Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, στο Σισμανόγλειο, αναφέρουν πως στο κτίριο Ν4 όπου στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική, υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Ανάλογο πρόβλημα καταγράφεται και το μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο, «Έλενα Βενιζέλου»: «Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

    Ανάλογα προβλήματα έχουν ανακύψει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία στα νοσοκομεία Φλώρινας, Νάουσας, Κιλκίς, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος στην Αθήνα – Έρχονται μνήμες του 1987 με τους 1.500 νεκρούς από τον καύσωνα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή για 13 χρόνια ο δάσκαλος που ασελγούσε σε 12χρονη μαθήτρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SOS: Κύμα καύσωνα – Πού υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες



    ΣΧΟΛΙΑ