• Top Stories

    ΣτΕ: Άκυρη η υπουργική απόφαση για την ίδρυση φαρμακείων – Μπορεί να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Ακύρωσε την υπουργική απόφαση για την ίδρυση φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Έκρινε ωστόσο ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με Προεδρικό Διάταγμα.

    Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η από 20.5.2016 απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας για «τις ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού και την ίδρυση φαρμακείου».

    Η ακυρωθείσα υπουργική απόφαση προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

    Με τις υπ’ αριθμ. 1804-1807/2017 αποφάσεις της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι θέματα άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, λειτουργίας φαρμακείου και δεοντολογίας φαρμακοποιών ρυθμίζονται ή με νόμο ή με Προεδρικό Διάταγμα. Και κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης υπουργικής απόφασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση Δικαστικών σε κυβέρνηση: Άκρως επικίνδυνη η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου»



    ΣΧΟΛΙΑ