• Top Stories

    Στ. Πιτσιόρλας: «Παράξενη» η δήλωση του Γ. Στουρνάρα για τις αγορές

    Στέργιος Πιτσιόρλας,


    Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα πως είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές και πως θα πρέπει να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, χαρακτηρίστηκε «παράξενη» από τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον realfm 97.8, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, τόνισε χαρακτηριστικά: «μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα. Η εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτό καταγράφεται διεθνώς. Έχουμε πρόσφατες πράξεις, για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δημιουργείται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία. Ως προς τούτο, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση του κ. Στουρνάρα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η στιγμή είναι πολύ καλή, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα το κάνει, υπολογίζοντας πάρα πολλές παραμέτρους και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνηγορήσουν, τη στιγμή που θα γίνει το βήμα, να το υποστηρίξουν».

    Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία κρίσιμη, λεπτή φάση. Δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος σήμερα να λέει ότι πάει καλά η Ελλάδα και από την πλευρά, την εσωτερική, να διατυπώνονται αντίθετες προβλέψεις».

    Στο ερώτημα αν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ειλικρινής η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΤτΕ, με βάση κάποιες πληροφορίες που έχει, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

    «Καθόλου δεν το αποκλείω. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών με πολύ μεγάλη περίσκεψη θα αποφασίσει τη στιγμή που θα κάνει το βήμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιφυλάξεις Στουρνάρα για τα σχέδια της κυβέρνησης: «Πολύ νωρίς για έξοδο στις αγορές»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Στουρνάρας φρέναρε τις ορέξεις της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ