Ένας άνδρας παχύσαρκος βάρους 350 κιλών χειρουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία Βοήθεια» στο Ρίο. Η επέμβαση του 60χρονου από την Αρκαδία διήρκησε 12 συνολικά ώρες.
Η επέμβαση άρχισε στις 10 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Πρόκειται για σπάνια – για τα ελληνικά δεδομένα – και πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της φύσης του προβλήματος του ασθενούς, ο οποίος ζυγίζει 350 κιλά!
Στο χειρουργείο συμμετείχε πολυπληθής ομάδα γιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών, ενώ χρειάστηκε ειδικός σχεδιασμός για την πραγματοποίηση του, από την ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων.
Επικεφαλής ήταν ο αναπληρωτής Καθηγητής και υπεύθυνος του Κέντρου Αντιμετώπισης της Νοσογόνου Παχυσαρκίας Ιωάννης Κεχαγιάς.
Για την μεταφορά του ασθενούς που εισήχθη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου, πριν από περίπου ένα μήνα, χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στο χώρο, ενώ παραγγέλθηκαν ειδικοί ιμάντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Πηγή: tempo24.news
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντοκουμέντο-σοκ: 13 λεπτά από τη μοιραία πτήση της Helios (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Πνιγμένο βρέθηκε το επτάχρονο αγόρι που είχε εξαφανισθεί
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καρκίνος του δέρματος: Τι έδειξε ο απολογισμός εκστρατείας του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.