• Top Stories

    Αναστάτωση στη Βαρκελώνη λόγω ύποπτου βαν στην περιοχή του ναού της Sagrada Familia

    • NewsRoom


    Αναστάτωση ξέσπασε στην Βαρκελώνη το απόγευμα της Τρίτης, μετά τις αναφορές για ένα ύποπτο βαν, το οποίο είναι παρκαρισμένο κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Sagrada Familia. Το βαν εντοπίστηκε να μεταφέρει ένα ύποπτο πακέτο, γεγονός που ενεργοποίησε αμέσως τις Αρχές.

    Η αστυνομία διέκοψε τη λειτουργία και έδωσε εντολή για την άμεση εκκένωση του Καθεδρικού Ναού. Παράλληλα, δόθηκε οδηγία στα διπλανά καταστήματα να κλείσουν τις πόρτες τους και να αποχωρήσουν οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες. Οι κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε ενώ έκλεισε ο κοντινός σταθμός του μετρό.

    Η αστυνομία της Καταλονίας γνωστοποίησε ότι ομάδα πυροτεχνουργών έχει αναπτυχθεί στην περιοχή κοντά στο ναό Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, προκειμένου να ελέγξει ένα φορτηγάκι που βρίσκεται σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση.

    Σύμφωνα με αναφορές των ισπανικών ΜΜΕ, η καταλανική αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις υπόπτων, που σχετίζονται με το ύποπτο όχημα, ενώ η επιχείρηση της ομάδας πυροτεχνουργών βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι δύο ύποπτοι ανακρίθηκαν και λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο συναγερμός ήταν άκυρος. Προφανώς το όχημα ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός, άλλα ύποπτα αντικείμενα.



    ΣΧΟΛΙΑ