• Top Stories

    Σύμφωνος ο Στ. Θεοδωράκης στην πρόταση Αλιβιζάτου για σύσκεψη μετά το αδιέξοδο με την ηλ. ψηφοφορία

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης


    Σύμφωνος εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με την πρόταση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, για την διεξαγωγή σύσκεψης μεταξύ των υποψηφίων, όπου θα τεθεί το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

    Το πρόβλημα προέκυψε από την άρνηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ενώ η WIND έθεσε συγκεκριμένους όρους για να μπορεί να συμμετέχει (αναλαμβάνοντας μόνο το τεχνικό μέρος), προειδοποιώντας ωστόσο πως για να είναι τεχνικά έτοιμα όλα πρέπει η ψηφοφορία να μετατεθεί τον Δεκέμβριο.

    Στην επιστολή του προς τους υποψήφιους ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει ότι το σύστημα για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες. Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

    Στην απάντησή του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει:

    Αγαπητέ κύριε καθηγητά,

    Διάβασα με προσοχή το σχέδιό σας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

    Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας.

    Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά. Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς.

    Κλείνοντας θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Σταύρος Θεοδωράκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεντροαριστερά: Νέα πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία



    ΣΧΟΛΙΑ