• Top Stories

    Προσεχώς 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

    • NewsRoom
    πλειστηριασμοί


    Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια οι οποίοι αν και έχουν παραλάβει σχετικά ειδοποιητήρια δεν έχουν εμφανιστεί προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

    Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου οι δανειολήπτες να προσέλθουν στα τραπεζικά καταστήματα.

    Στόχος είναι η αύξηση των μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων σε ποσοστό 27%-61% το 2019 από 15%- 19% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, το τρίτο τρίμηνο του 2016 οι λύσεις ρυθμίσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και δευτερευόντως οριστικής διευθέτησης αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο 50,1% επί του συνόλου έναντι 39,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

    Τα ειδοποιητήρια πάντως φαίνεται πως δεν έχουν «ταρακουνήσει» αρκετούς δανειολήπτες, καθώς εκτιμάται πως 3 στους 10 εξ αυτών που τα έχουν παραλάβει, δεν έχουν εμφανιστεί στα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Ως τελική λύση προκρίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στο επίκεντρο τίθενται όσοι αρνούνται να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσης αλλά και εκείνοι που παραμένουν “εξαφανισμένοι”.

    Για τις περιπτώσεις αυτές ετοιμάζεται μπαράζ καταγγελιών δανείων. Έμφαση θα δοθεί σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για περί τους 5.000 πλειστηριασμούς ως το τέλος του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: e-πλειστηριασμοί: 3 φορές την εβδομάδα πρωί και απόγευμα. Τι λέει το ΝΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κόκκινα» δάνεια: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εξωδικαστικός μηχανισμός τα νέα μεγάλα όπλα για τη μείωσή τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελλάδα όπως Ισπανία; Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί και θα τους κάνει όλους ο Αλέξης



    ΣΧΟΛΙΑ