• Πολιτική

    Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό»

    • NewsRoom
    Ομέρ Τσελίκ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ομέρ Τσελίκ, υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


    Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Αυτή τη φορά, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, λέει ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Επίσης, έκανε λόγο και για τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως δεν είναι σοβαρός πολιτικός.

    Η επίθεση αυτή, ήταν η απάντηση στην επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στο νησί, τη μέρα του Πάσχα. Χαρακτηριστικά ο Τσελίκ είπε στην τουρκική τηλεόραση: «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση. Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

    Παράλληλα, όμως, μίλησε και για το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είναι στη χώρα μας από πέρυσι έπειτα από το πραξικόπημα: «Πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

    Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα με το Αγαθονήσι, ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν, όταν ο Τουρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, δήλωσε προκλητικά: «Δεν θα πάρουμε μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων». Η “Hyrriyet”, από πλευράς της, αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αγαθονήσι και για το όνομα, “βαφτίζοντας” το νησί Εζέκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε τελικό στάδιο η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 12 Μαΐου για τις εισφορές Μαρτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προμότ Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό ακίνητο στην Γλυφάδα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ