• Top Stories

    Πρώην πρόεδρος ΣτΕ: «Στυγνή δικτακτορία οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης»

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Η πλέον οργισμένη αντίδραση για τη σκληρή κριτική κυβερνητικών στελεχών σε δικαστικές αποφάσεις έρχεται από έναν πρώην ανώτατο δικαστή.

    Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε δήλωσή του, κάνει λόγο για καθεστώς στυγνής δικτατορίας και για θεσμικά κατάπτυστους υβριστές της Δικαιοσύνης.

    Αναλυτικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του:

    «Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπίαν το γεγονός ότι κατά το κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών Δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή.

    Κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια», προκειμένου να παραβιάσουν απόφασιν Ανωτάτου Δικαστηρίου. Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, «την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι» μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν. Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας.

    Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι.

    Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοντονής: Ανακαλεί την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καταδίκη της Μανωλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου για Θάνου: Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τετάρτη και Πέμπτη οι απολογίες για το άγριο φονικό στη Ζάκυνθο – Άλλη μια σύλληψη



    ΣΧΟΛΙΑ