• Top Stories

    Προφυλακιστέος ο τυφλός 52χρονος: Τι είπε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα – Εισαγγελική έρευνα για το πιστοποιητικό τυφλότητας

    Δάφνη

    Ο τυφλός θύτης


    Στην φυλακή θα οδηγηθεί ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος μετά την απολογία του για την αρπαγή και τον βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας. Ο 52χρονος επέμεινε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν κακοποίησε σεξουαλικά την κοπέλα.

    «Έκανε τις δουλειές στο σπίτι μου και της πρότεινα ένα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για να έχουμε σεξουαλική επαφή», ισχυρίστηκε. Ο κατηγορούμενος υπέβαλλε αίτημα για να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και να πιστοποιηθεί ο ισχυρισμός του ότι είναι τυφλός σε ποσοστό 95%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίτρια και εισαγγελέας τον ρώτησαν πώς μπορεί να κινείται με άνεση και χωρίς κάποια βοήθεια και εκείνος φέρεται να απάντησε ότι εφόσον δεν είναι εκ γενετής τυφλός μπορεί να αναγνωρίσει τον χώρο, τα χρώματα και τις σκιές και να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

    Ο συνήγορος του 52χρονου Ελευθέριος Ειρηνάκης, ο οποίος διορίστηκε χθες από την ανακρίτρια, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    “Ο κατηγορούμενος έχει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του. Υπέβαλε αίτημα πραγματογνωμοσύνης. Δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του ΚΕΠΑ που πιστοποιούν την αναπηρία και δεν τα προσκόμισε στην ανακρίτρια. Επιμείνει στον προανακριτικό ισχυρισμό του. Στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή την οποία δεν οδηγεί πια. Μπορεί να κινείται με σκιές και φως. Δεν ξεχωρίζει πρόσωπα. Τις κάμερες τις είχε στο σπίτι για να τον βοηθούν να κινείται. Ότι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας και αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που δικαιολογεί τον ισχυρισμό του.Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση.”

    Παρέμβαση εισαγγελέα για το πιστοποιητικό

    Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτηση του στα social media, πότε και από ποιον χορηγήθηκε.

    Τι λένε οι δικηγόροι της 22χρονης φοιτήτριας Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακολιάς

    «Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα.

    Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί  για  κατανόηση και  διακριτικό χειρισμό.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρούτσης – Μηταράκης: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε αύξηση έως και 61% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες και δυσάρεστες «εκπλήξεις» για τους τραπεζίτες ετοιμάζει η κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 140 προαπαιτούμενα του νέου Μνημονίου (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ