• Top Stories

    Πύργος Γκρένφελ: 12χρονο κοριτσάκι δηλητηριάστηκε από τοξικό αέριο

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Η τραγωδία με την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο Λονδίνο, “πήρε” μαζί της 79 αθώες ψυχές, όμως, είχε επιρροή και στους επιζήσαντες. 12χρονο κοριτσάκι, διαγνώστηκε με δηλητηρίαση με κυανιούχο άλας. Ευτύχως όμως επέζησε.

    Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, η μικρή Λουάνα Γκόμες, δηλητηριάστηκε από το τοξικό αυτό αέριο, που απελευθερώθηκε από την καύση του μονωτικού υλικού ή των πλαστικών του μοιραίου κτηρίου. Είναι πλέον πολύ πιθανό, αρκετοί θάνατοι να προκλήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

    Εκτός από την μικρή Λουάνα, τόσο η αδερφή όσο και η μητέρα της, νοσηλεύτηκαν λόγω του ενδεχομένου να έχουν δηλητηριαστεί και αυτές. Η μητέρα της, δυστυχώς, μετά την πυρκαγιά, έχασε το μωρό της στο οποίο ήταν επτά μηνών έγκυος. Όμως, καμία εξ’ αυτών δεν είχε δηλητηριαστεί.

    Πρέπει να επισημανθεί ότι τα τοξικά αέρια μπορούν σε λίγο χρόνο να πνίξουν όποιον τα εισπνεύσει. Πονοκέφαλοι, εμετοί, σπασμοί, ζάλη είναι τα συμπτώματα που προκαλούνται ενώ αρκετά πιθανός -σε υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης- είναι και ένας αιφνίδιος θάνατος.

    Άλλωστε, το δήλωσε και γιατρός του BBC: «Τα συμπτώματα είναι ραγδαία. Μπορείς να πεθάνεις μέσα σε δευτερόλεπτα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θλίψη στην Βρετανία: 5 χρονών το μικρότερο θύμα της πυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα ψυγείο ήταν η αφορμή της πύρινης κόλασης στο Λονδίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από Κόρμπιν: Δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι πόροι για την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ



    ΣΧΟΛΙΑ