ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για των τέως πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, αποφάσισε, σήμερα δικαστήριο των Σκοπίων, στο πλαίσιο της εναντίον του δίωξης, για υποθέσεις που σχετίζονται με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Το Πρωτοδικείο Σκοπίων απέρριψε το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας, για προφυλάκιση του Νίκολα Γκρουέφσκι, καθώς και τριών άλλων υπουργών της κυβέρνησής του και αντ΄ αυτού τους αφαίρεσε τα διαβατήρια, ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν στο εξωτερικό, ενώ τους υποχρεώνει να παρουσιάζονται μια φορά κάθε εβδομάδα στις δικαστικές αρχές.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ειδική Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, κατά 94 ατόμων και 7 νομικών προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, όπως αυτές αποκαλύπτονται από το περιεχόμενο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και έχει ζητήσει την προφυλάκιση 18 εξ΄ αυτών.
Ωστόσο, πριν λίγες μέρες, το Πρωτοδικείο των Σκοπίων, απέρριψε τα αιτήματα προφυλάκισης, για άλλα 13 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και εξάδελφος του κ. Γκρουέφσκι, Σάσο Μιγιάλκοφ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βλάντιμιρ Πέσεφσκι, η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα – Μίλεφσκα, ο δήμαρχος του περιφερειακού Δήμου, Γκαζίμπαμπα των Σκοπίων, Τόνι Τραϊκόφσκι και ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού “SITEL”, Ντράγκαν Πάβλοβιτς – Λάτας, στους οποίους επίσης επέβαλε τα ίδια περιοριστικά μέτρα.
Από την Ειδική Εισαγγελία, πάντως, ανακοινώθηκε ότι θα ασκηθούν εφέσεις για τις αποφάσεις αυτές του Πρωτοδικείου, εμμένοντας στο αίτημά της για προφυλακίσεις. Εφέσεις για τα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν ανήγγειλαν ότι θα ασκήσουν και οι κατηγορούμενοι, ζητώντας την άρση τους.
Ο Νίκολα Γκρουέφσκι έχει μιλήσει ήδη για επιχειρούμενη πολιτική δίωξη εις βάρος του και μάλιστα πριν μερικές μέρες οπαδοί του αντέδρασαν στην άσκηση διώξεων με συγκέντρωση μπροστά στο δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.