• Διεθνής πολιτική

    Παγιδευμένο δέμα είχε αποσταλεί σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου

    Ιταλία


    Ένα παγιδευμένο δέμα με εκρηκτική ύλη είχε αποσταλεί τον περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο, αποκαλύπτει σήμερα, Κυριακή, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    Το πακέτο που είχε αποσταλεί σε οίκο αξιολόγησης εξουδετερώθηκε από ειδικό κλιμάκιο των δυνάμεων ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την Corriere, η είδηση διέρρευσε τώρα, καθώς η τελευταία επίθεση με τρομο-δέμα στον Λουκά Παπαδήμο ενεργοποίησε εκ νέου τις Αρχές της χώρας σχετικά με την υπόθεση της αποστολής τέτοιων πακέτων τον περασμένο Μάρτιο σε πρόσωπα και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας.

    Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανοίγει και πάλι τον φάκελο για την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» την οποία θεωρούν ότι συνδέεται με την αποστολή του συγκεκριμένου δέματος.

    Οι  «Πυρήνες της Φωτιάς», φέρονται να έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

    Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο.

    Είναι τα μέλη της Fai που κατηγορήθηκαν και κρίθηκαν ένοχα για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθυντή της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

    Η Corierre επισημαίνει τέλος τον κίνδυνο αποστολής και άλλων ίδιων πακέτων, εντός του Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο είχαν εντοπιστεί σε γραφείο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. 10 παγιδευμένοι φάκελοι ενώ άλλοι δύο είχαν φθάσει στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρομο-δέματα στο Κρυονέρι: Δείτε πώς «παγίδευσαν» τους φακέλους (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λουκάς Παπαδήμος: Βρήκαν DNA που συνδέεται με την επίθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οκτώ ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ



    ΣΧΟΛΙΑ