• Top Stories

    Η Ολομέλεια της Βουλής ζητάει οριστική αποβολή των βουλευτών της ΧΑ

    • NewsRoom
    Κασιδιάρης


    Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων η ποινή για τους βουλευτές της ΧΑ που ενεπλάκησαν στο σκηνικό της επίθεσης στον Νίκο Δένδια, με τον Ηλία Κασιδιάρη να είναι στην πιο δεινή θέση, που παραπέμπεται λόγω συμπεριφοράς.

    Πέρα όμως από την παραπομπή του Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έχουν ήδη αποβληθεί όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις της επιτροπής για την συμφωνία με τους δανειστές. Κάποιοι, μάλιστα, ζητούν τον δια παντός αποκλεισμό τους, τουλάχιστον μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

    Το χθεσινό περιστατικό, υπενθυμίζεται, ξεκίνησε λόγω της… “παράλογης” απαίτησης του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Δένδια, να περάσει μπροστά από τον Κασιδιάρη την ώρα της ομιλίας του. Αυτό εξόργισε τον δεύτερο με αποτέλεσμα τόσο αυτός όσο και οι ομοϊδεάτες του να του επιτεθούν.

    Φυσικά επικράτησε ένα αλαλούμ στην αίθουσα με τις φωνές τα νεύρα και τον πανικό να επικρατούν.

    Η ΝΔ, έβγαλε καυστική ανακοίνωση λέγοντας: «Η  προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

    Βέβαια, πέρα από κομματικές ανακοινώσεις, δηλώσεις έκαναν και βουλευτές μεμονωμένα, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ, ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή και ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού, που χαρακτηριστικά αποκάλεσε τις πράξεις των βουλευτών της ΧΑ ως “λεκέ”. Η γενική άποψη είναι ότι πρόκειται, όπως είναι φυσικό, για εικόνες ντροπής και μαύρης σελίδας στην ιστορία της Βουλής.

    Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κ καταδίκασε το επεισόδιο σε βάρος του κ. Δένδια, δεν δίστασε να επιτεθεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη.

    Χαρκατηριστικά, ο κ. Δένδιας, εξιστορώντας το γεγονός, είπε τα εξής: «Περνούσα από τον διάδρομο της Ολομέλειας και ξαφνικά μου λέει «πού πας ρε». Γυρίζω, τον κοιτάζω και με σπρώχνει με τα δύο του χέρια φωνάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου ρε». Στη συνέχεια κινήθηκε και πάλι απειλητικά προς το μέρος μου, αλλά τον σταμάτησαν αρκετοί βουλευτές και τον απώθησαν προς τα πίσω. Ο Κασιδιάρης τότε άρχισε να πετά μπουκάλια με νερό προς το μέρος μου, ενώ σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έβριζε εμένα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη κ.α.».

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έκανε τη δική του παρέμβαση: «Ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός  και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;».

    «Εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες».

    Δηλώσεις πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης:

    «Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο».

    Ζήτησε βέβαια και το προφανές, να μην συμμετάσχει η ΧΑ στις συνεδριάσεις της επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο, αφού δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τους κανόνες που υπάρχουν.

    Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, ζήτησε τη γενική αποβολή των βουλευτών της ΧΑ: «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών».

    Ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν είχε συμβεί και με τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος δεν ξέχασε και με ανάρτηση του στα social media, από τις ΗΠΑ, πήρε θέση:

    «Ήθελαν να μας δείξουν, να μας θυμίσουν, πόσο «μάγκες» είναι παίζοντας ξύλο στη Βουλή. Τους ξέρουμε πλέον. Η φασιστική συμπεριφορά τους δε πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μας εξοργίζει. Καμία ανοχή σε όσους δε σέβονται τίποτα, σε όσους σηκώνουν τόσο εύκολα το χέρι, σε όσους μας πουλάνε πατρίδα χωρίς να έχουν καμία αίσθηση πόσο φθείρουν την έννοια με τη συμπεριφορά τους. Πριν δύο χρόνια ήταν ο Μίχος, σήμερα ο Κασιδιάρης, αύριο δεν πρέπει να είναι κανείς τους. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το επικίνδυνο αστείο. Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής.

    ΥΓ: Ξέρω ότι πιθανώς αρκετοί να με βρίσουν ή να με ειρωνευτούν που δε ζω ή δουλεύω πια στη χώρα που αγαπώ. Το περιμένω. Ομως ας είναι αυτή η τελευταία τέτοια έκφραση του θυμού και του μίσους σας. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τις πρωτόγονες συμπεριφορές, και ας κάτσουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτής της χώρας ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η άγνωστη κόρη του Σταύρου Ξαρχάκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραλύει η Αθήνα για 3 μέρες λόγω απεργιών – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ



    ΣΧΟΛΙΑ