• Top Stories

    Ψάχνουν «ποντικό» στο ΔΣΑ – Έκαναν «φτερά» 90.000 ευρώ από τα ταμεία

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή


    «Φτερά» έκαναν 90.000 ευρώ σε μετρητά, μέσα από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Αυτό αναφέρει καταγγελία του Συλλόγου σε αστυνομία και εισαγγελία, χωρίς προς το παρόν να διαρρέονται πληροφορίες για ίχνη παραβίασης στα ταμεία του Συλλόγου. Οι έρευνες φαίνεται πως στρέφονται στον πολύ «πεινασμένο ποντικό» που γνώριζε καλά για τη μικρή περιουσία που φυλασσόταν στο χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ.

    Το μεγάλο ερώτημα είναι τι δουλειά είχε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στα γραφεία ενός Συλλόγου. Δικηγορικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι «χαμένες» 90.000 ευρώ ήταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αναλήφθησαν από τράπεζα το καλοκαίρι. Επρόκειτο, λένε, να χρησιμοποιηθούν για να προμηθευτεί ο ΔΣΑ με τα γραμμάτια, τα ένσημα και τα παράβολα για τις παραστάσεις των δικηγόρων στα δικαστήρια.

    Για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι 10.000 ευρώ για τις σχετικές αγορές και οι υπόλοιπες 90.000 ευρώ, αντί να επιστραφούν στην Τράπεζα, φέρονται να μπήκαν προς φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του Ταμείου.

    Όπως αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, στις 5 Σεπτεμβρίου, οι 90.000 ευρώ είχαν εξαφανιστεί από το χρηματοκιβώτιο.

    Η επίσημη ενημέρωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας που συνεδρίασε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2017, ενημερώθηκε από το Προεδρείο, για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ.

    Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

    Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

    Επίσης, παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Το Δ.Σ του ΔΣΑ συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκδόθηκαν οι άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικός Χρυσός: Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις Σταθάκη -Περιμένουμε άμεσα τις άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των λιστών



    ΣΧΟΛΙΑ