• Business

    Ο Γ. Κατρούγκαλος επιρρίπτει τις ευθύνες στη ΝΔ για την καθυστέρηση στο Ελληνικό

    • NewsRoom
    Κατρούγκαλος

    Γιώργος Κατρούγκαλος


    Στη Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην επένδυση του Ελληνικού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

    Ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».

    Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον Σκάι «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο». «Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία», ξεκαθάρισε.
    Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως, «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε».

    Σε ότι αφορά στη φορολογία είπε ότι «έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις (σε συντάξεις) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες».

    «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες», τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Λαζαρίδης: Είναι αδιανόητο να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση του τόπου μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στουρνάρας: Μια «καθαρή έξοδος» χωρίς αναβάθμιση από τους οίκους θα κοστίσει ακριβά στις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μπαλάφας: Να αξιοποιήσουμε πλωτά μέσα για τους πρόσφυγες



    ΣΧΟΛΙΑ