• Πολιτική

    Ο Τσακαλώτος και η… φυματική σαρανταποδαρούσα με τα ψώνια από τα Lidl

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Με άκρως ενδιαφέροντα τρόπο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2018.

    Ο υπουργός Οικονομικών, για να αντιμετωπίσει την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Δένδια, έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για… φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από 40 πόδια της!

    Πιο συγκεκρμένα, απαντώντας στην κριτική του κ. Δένδια, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι, πράγματι, δεν είναι η βέλτιστη λύση να υπερφορολογείς, να έχεις μεγάλη υπεραπόδοση και αυτή να μοιράζεται, διευκρινίζοντας ότι αυτό γίνεται γιατί το ΔΝΤ πάντα υποτιμάει την απόδοση στα μέτρα που έχουμε και επίσης δεν μετράει καθόλου τα μη παραμετρικά μέτρα (από φοροδιαφυγή και εισπραξιμότητα ΦΠΑ).

    «Για αυτό έχουμε υπεραπόδοση», σημείωσε, εξηγώντας ότι δεν προέρχεται από την φορολογία. «Έχουμε 448 εκατ. ευρώ από την υπεραπόδοση που είναι από τις κοινωνικές εισφορές. Όλο αυτό έρχεται επειδή υπάρχουν περισσότεροι απασχολούμενοι. Του χρόνου θα έχουμε 472 εκατ. Δεν είναι ότι τους έβαλες μεγαλύτερη εισφορά. Δεν έχουν ανεβεί οι συντελεστές. Είναι 250.000 περισσότεροι εργαζόμενοι που πληρώνουν τις ίδιες εισφορές», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

    Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση για καταστροφολογία και είπε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ: «Κύριε Δένδια, για μια ακόμα φορά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως Υπουργός Οικονομικών η καταστροφολογία δεν μου αρέσει, σας ευχαριστώ για την καταστροφολογία. Έχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από 40 πόδια της και κρατώντας βαριές σακούλες από τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL θα είχε περάσει από πάνω»….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: «Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ»
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπυράκη: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταμάτη – Τσοχατζόπουλος: Διαζύγιο για έναν πλούσιο και σκανδαλώδη γάμο



    ΣΧΟΛΙΑ