• Top Stories

    ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει για πρώτη φορά την ΚΚΚ, τους ακροδεξιούς και τους νεο-Ναζί

    Τραμπ


    Με καθυστέρηση μερικών ημερών, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε δημόσια για να καταδικάσει, για πρώτη φορά, τα κινήματα της ακροδεξιάς, στρεφόμενος ονομαστικά κατά της Κλου Κλουξ Κλαν, των Νεο-Ναζί αλλά και των «white supremacists», κάνοντας λόγο για απεχθείς οργανώσεις και για εξάπλωση της βίας που χτυπά τον πυρήνα της Αμερικής.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχθεί τις επικρίσεις του αντιπολιτευόμενου Τύπου επειδή είχε καταδικάσει τη βία στα γεγονότα της Βιρτζίνια, χωρίς όμως να αναφερθεί ξεχωριστά στις ομάδες του «Alr-right» και των ακραίων οργανώσεων που ακολουθούσαν την πορεία. Η δολοφονική επίθεση με αυτοκίνητο ενός νεαρού νεοναζί σε ανθρώπους που πραγματοποιούσαν αντιδιαδήλωση, η οποία προκάλεσε τον θάνατο μιας διαδηλότριας προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα βίας σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τα ΜΜΕ, τα οποία πίεσαν με κάθε τρόπο, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να πάρει μία σαφή, ξεκάθαρη και δίχως σκιές θέση απέναντι στις ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν με απύθμενο θράσος, χρησιμοποιώντας το όνομά του.

    «Ο ρατσισμός είναι κακός και αυτοί που προκαλούν βία στο όνομά του, είναι εγκληματίες, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλα γκρουπ του μίσους. Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, εκφράζοντας για πρώτη φορά με σαφήνεια μία θέση που έρχεται σε σύγκρουση με ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που τον έφεραν στην εξουσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβγαλαν και βίντεο με τα… επιτεύγματα του Τραμπ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ιβάνκα Vs Ντόναλντ Τραμπ: Aντιτίθεται στον πατέρα της και καταγγέλλει τους ακροδεξιούς



    ΣΧΟΛΙΑ