• Top Stories

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης μεταξύ των δήθεν αποστολέων των 8 πακέτων-βομβών που βρέθηκαν στο Κρυονέρι

    Χαρδούβελης

    Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολυεθνικές εταιρείες και οίκους αξιολόγησης έβαλαν ως στόχο τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω των οκτώ παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων που εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι.

    Παραλήπτες των πακέτων φαίνεται να ήταν, μεταξύ άλλων,  ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικαφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Επίτροπος Φρανς Τίμερμανς. Πακέτα είχαν επίσης σταλεί στους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moody’s, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολυεθνικές εταιρείες.

    Ως αποστολείς των πακέτων αναγράφονταν τα ονόματα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθηγητών πανεπιστημίων αλλά και φανταστικά πρόσωπα.

    Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των γραμματοκιβωτίων που χρησιμοποίησαν τα οποία τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, την ώρα που στην αντιτρομοκρατική έχουν φτάσει στοιχεία από την εξέταση του πακέτου-βόμβα που εντοπίστηκε στο γραφείο του Β. Σόιμπλε.

    Οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς είναι τα στοιχεία αυτά (δηλαδή αν πρόκειται για αποτυπώματα ή γενετικό υλικό) και αν οι έρευνες των Γερμανών ρίχνουν φως στην υπόθεση δείχνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

    Στόχος είναι να ταυτοποιηθεί ο κατασκευαστής των βομβών (αυτό το άτομο που αποκαλούν συνωμοτικά τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ως «ο μάγειρας»), καθώς στην Αντιτρομοκρατική δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η οργάνωση να «χτυπήσει» με νέο μπαράζ τρομο-πακέτων αυτή τη φορά στο εσωτερικό της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι Έλληνες εφοπλιστές με διευρυμένο στόλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά υπογραφή των μέτρων και από τη ΝΔ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αιφνιδιαστική εξέλιξη: «Πάγωσαν» οι υπογραφές στις αναδιαρθρώσεις από τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ