• Top Stories

    Ντόρτμουντ: Έναν ύποπτο κρατούν οι Αρχές για την επίθεση – Προς τους τζιχαντιστές επικεντρώνεται η έρευνα

    Ντορτμουντ


    Στην κράτηση ενός υπόπτου έχουν προχωρήσει οι διωκτικές αρχές στη Γερμανία, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για την επίθεση με βόμβες εναντίον της ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

    Το άτομο που κρατείται φέρεται να έχει διασυνδέσεις με ισλαμιστές, ενώ μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν ερευνήσει τις οικίες 2 υπόπτων.

    Οι βόμβες εναντίον της ομάδας της Ντόρτμουντ περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης περίπου 100 μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκε μπηγμένο μέσε σε καρέκλα του πούλμαν της ομάδας.

    Η  Γερμανική Αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δύο διαφορετικά κείμενα ανάληψης της ευθύνης, ένα το οποίο συνδέει τα αίτια της επίθεσης με τους τζιχαντιστές και ένα που εμφανίζει ως υπεύθυνους ακροαριστερές οργανώσεις.

    «Θα μπορούσε να έχει συμβεί πολύ μεγαλύτερη καταστροφή», σύμφωνα με την Εισαγγελέα Φράουκε Κέλερ. Η ανώτατη εισαγγελέας δήλωσε ότι η έρευνα επικεντρώνε  ται πλέον στο σενάριο να είναι ισλαμιστές πίσω από την βομβιστική επίθεση. Ωστόσο, επισημαίνει ότι τα κίνητρα του ή των δραστών δεν είναι ακόμη γνωστά. Το ενδεχόμενο να βρίσκονται πίσω από την επίθεση αντι – ναζί θεωρείται απίθανο, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντόρτμουντ: Τζιχαντιστές πίσω από την επίθεση στο λεωφορείο – Τι ερευνά η αστυνομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συγκινητική ανακοίνωση της Ντόρτμουντ κατά της τρομοκρατίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς έζησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τις εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν της Ντόρτμουντ: «Είμαστε φοβισμένοι»



    ΣΧΟΛΙΑ