• Top Stories

    Ντόναλντ Τραμπ: Η πλειονότητα των Αμερικανών τον θεωρεί ηλίθιο, ανίκανο και ψεύτη

    Τραμπ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


    Πολύ δυσαρεστημένος πρέπει να αισθάνεται ο Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Quinnipiac, του Κονέκτικατ.

    Συγκεκριμένα, όταν το κοινό ρωτήθηκε για το ποια είναι η πρώτη λέξη που του έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτούν τον Πλανητάρχη, η πληθώρα των απαντήσεων ήταν όχι απλά αρνητική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι χαρακτηρισμοί δεν περίσσευαν, όπως για παράδειγμα, «ηλίθιος, ανίκανος και ψεύτης».

    Τέσσερις, μόλις, απαντήσεις από τις συχνότερες που δόθηκαν, ήταν θετικές (ισχυρός, μεγάλος, επιτυχημένος και ηγέτης) και άλλες τέσσερις ουδέτερες (πρόεδρος, επιχειρηματίες, μπίζνες και «το προσπαθεί»). Όμως, φυσικά, υπήρχαν και τα πολύ χειρότερα: «ανόητος, απατεώνας, κλόυν, ναρκισιστής, φανατικός και “σκέτη απογοήτευση”».

    Η δημοτικότητα του Προέδρου, πάνως, αγγίζει ιστορικά χαμηλά όσο πάει περισσότερο, έχοντας φτάσει στο 36% ενώ το 58% δεν έχει καλή άποψη.

    Βέβαια, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στους υποστηρικτές του, καθώς και οι ίδιοι είναι επηρεασμένοι, αν δει κανείς και την πτώση από 57% σε 47% μέσα σε εξαιρετικά λίγες ημέρες.

    Μάλιστα, κάθε ίχνος αμφιβολίας για το αν είναι σωτά και αληθινά τα νούμερα αυτά, σπάει ο Τιμ Μαλόϊ, ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Quinnipiac:

    «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τη διάβρωση που παρατηρείται μεταξύ των λευκών ανδρών, λευκών ψηφοφόρων χωρίς πτυχίο και ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις ότι οι πρώτες 100 μέρες του Τραμπ στην προεδρία συνιστούν αποτυχία, ούτε και τις βαθιές ανησυχίες που διατυπώνονται για την εντιμότητα, την ευφυία και την αυτοσυγκράτησή του».

    Πάντως, το 54% των ψηφοφόρων (αντί 38%), δήλωσε ότι θέλει να κερδίσει το Δημοκρατικό Κόμμα τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και αυτό αποτελέι την μεγαλύτερη διαφορά σε αυτό το ερώτημα.  Στην μέτρηση αυτή, συμμετείχαν 1.078 ψηφοφόροι, τηλεφωνικά, από τις 4 έως τις 9 Μαΐου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωπονική: Αδελφός μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς ο ένας δράστης της ληστείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε όπλο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρκετά πια: Να σταλεί τώρα στην εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη ο φάκελος της οικογένειας Λεμονή (Καλογήρου)

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ