ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο εγγύς μέλλον και πιο συγκεκριμένα το 2018, όρισε ως την κατάλληλη ημερομηνία των τελικών αποφάσεων για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συγχρόνως, ανακοίνωσε την ύπαρξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην ετήσια σύνοδο του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) στην έδρα του Μηχανισμού στο Λουξεμβούργο πάντως, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
«Η επιπλέον αποσαφήνιση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει το επόμενο έτος» επεσήμανε. «Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος τώρα, αυτοί θα έρθουν το 2018» επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο.
Ενώ για το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, έκανε σαφές ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων εκ μέρους της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα την άποψή του για θετική έκβαση του σημερινού Eurogroup, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν αναμένει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: “Είμαι αισιόδοξος”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To Politico καρφώνει τον Τσίπρα: Καημένε Αλέξη τι τηλεφωνάς, η Ελλάδα αποικία χρέους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφεται ο φόρος σε σχεδόν 100.000 φορολογούμενους – Δείτε λεπτομέρειες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Μπόλος: Ποιος είναι ο manager που θέλει να εξαγοράσει ελληνικές εταιρίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jefferies για Τράπεζα Πειραιώς: Άνοδος στην τιμή στόχο στα €10,35 και σύσταση αγοράς
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Σήμερα το 1ο ετάπ από Γιάννενα – Αγρίνιο
- Nissan: Βάζει λουκέτο σε μία από τις δύο γραμμές παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Ισχυρές επιδόσεις για τη Novo Nordisk στο α’ τρίμηνο με «όπλο» το νέο χάπι Wegovy – Κλιμακώνεται η μάχη με την Eli Lilly
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.