• Top Stories

    Νέο πρόβλημα: Οι Γερμανοί του SPD μπλόκαραν την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

    εφάπαξ


    Από χίλια κύματα φαίνεται πως θα περάσει η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Και αυτό καθώς η απαραίτητη έγκριση της Γερμανίας θα καθυστερήσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα, έπειτα από απαίτηση του SPD.

    Σύμφωνα με το  Reuters, oι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν η συζήτηση, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη, να πραγματοποιηθεί με σύγκληση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Η  κίνηση αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του SPD ενόψει των γερμανικών εκλογών το φθινόπωρο.

    Το ενδεχόμενο να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ είχε απορρίψει η καγκελάριος Μέρκελ. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πει ότι θα προκαλούσε πρόβλημα στις αγορές. Έτσι είχαν ζητήσει να υπάρχει «τακτοποίηση» στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην Ολομέλεια της Γερμανικής βουλής  η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν ορίσατε όρο αναζήτησης. Προβάλλονται τα πιο πρόσφατα. O Πετρόπουλος τάζει αυξήσεις όλων των συντάξεων από το 2023

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: Τρομακτικά σενάρια με εκτίναξη του ελληνικού χρέους στο 241% του ΑΕΠ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα Φίλη: Εφαρμόζουμε νεοφιλελεύθερη πολιτική με σκληρή λιτότητα



    ΣΧΟΛΙΑ