• Top Stories

    Νέα οικονομική εισαγγελέας η Μαριάνα Ψαρουδάκη


    Η εισαγγελέας Εφετών Μαριάνα Ψαρουδάκη είναι η νέα οικονομική εισαγγελέας που για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει το δύσκολο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Η κα Ψαρουδάκη παίρνει τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Αθανασίου, που κατά τη διάρκεια της θητείας του χειρίστηκε «καυτές» υποθέσεις και «υποδέχθηκε» στο γραφείο του τις περίφημες λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και των φορολογικών παραδείσων.

    Η επιλογή της Μαριάνας Ψαρουδάκη έγινε σήμερα το μεσημέρι, με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων υπηρετεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, στην οποία μετατέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

    Προήχθη στο βαθμό της εισαγγελέως Εφετών πέρυσι τον Ιούνιο, θεωρείται μία άριστη νομικός, είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός και χαίρει εκτιμήσεως από τους συναδέλφους της.

    Στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου αποφάσισε την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη (Eurojust). O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη.

    Στην επόμενη συνεδρίαση του το Α.Δ.Σ. θα επιλέξει τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γαληνό Μπρή και τον αναπληρωτή της επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Άννας Ζαΐρη, η οποία πρόσφατα τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση από το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταύρος Θεοδωράκης : Ολοκληρώθηκε η εγχείρηση – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Πολάκης: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: «Βαθιά θλίψη» εκφράζει η Τερέζα Μέι για τα θύματα της πυρκαγιάς



    ΣΧΟΛΙΑ