• Top Stories

    Νέα Δημοκρατία: Να παρέμβει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Σκουρλέτη περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ

    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Τη σε βάθος διερεύνηση των πρόσφατων καταγγελιών του πρώην υπουργού Ενέργειας και νυν Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για «βαποράκια συμφερόντων» και για «ξεπούλημα της ΔΕΗ» ζητά η Νέα Δημοκρατία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    «Σας ζητάμε να πράξετε τα δέοντα» κάλεσαν την κα Ξένη Δημητρίου οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την επισκέφθηκαν, προσκομίζοντας φάκελο με τις δηλώσεις που προ ημερών έκανε ο κ. Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ.

    Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εκτιμούν ότι βάσει αυτών των δηλώσεων του υπουργού της κυβέρνησης μπορεί να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για να αποδειχθεί εάν και ποιοι επιχειρούν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία.

    Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αλλά και η παραδοχή του ότι διαφωνεί αλλά «θα ψηφίσει συλλογικά» είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφερθεί σε «στημένο παιχνίδι που έχει στόχο να αναγκαστεί η ΔΕΗ να πουλήσει όσο, όσο», μίλησε για ορισμένους που «είναι βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία», και όπως χαρακτηριστικά είπε «υπάρχουν στελέχη των δανειστών, έχουν γραφτεί αυτά δεν έχω στοιχεία, που έχουν δείξει τέτοια συμπεριφορά».

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μελετήσει τα στοιχεία που της προσκομίστηκαν και εντός των ημερών θα αποφασίσει εάν θα διαβιβάσει το φάκελο στην αρμόδια εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικονομικός εισαγγελέας: Στη Χάγη για τα Panama papers και αίτημα στην Εισαγγελία του Παναμά για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη παραδοχή Τσακαλώτου: «Υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετά το φιάσκο της… ντουλάπας, προφυλακιστέοι οι άλλοι δύο ληστές του Φαλήρου



    ΣΧΟΛΙΑ