• Top Stories

    ΝΔ: Ύποπτη η βιασύνη του Μαξίμου για την τροπολογία που δεν συμφωνούν οι ΑΝΕΛ

    • NewsRoom


    Η κυβέρνηση νομοθετεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Αυτό κατήγγειλε μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας για την τροπολογία με την οποία δεν συμφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και συμπληρώνει διατάξεις του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Ο κ. Τζαβάρας έσπευσε να επισημάνει ότι ενώ υπάρχει ειδική μόνιμη επιτροπή στη Βουλή για την παρακολούθηση της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου, μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει ποτέ.

    “Γιατί λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση έδειξε τέτοια βιασύνη για την μεταβολή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και δεν το άφησε να ωριμάσει ώστε να μην υπάρχει και καχυποψία με προεκτάσεις στα εθνικά θέματα;”, ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας σημειώνοντας πως ο υπουργός είναι βιαστικός και αυτή η βιασύνη είναι για τη ΝΔ ύποπτη. Είπε δε ότι αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση φέρνει στο ίδιο νομοσχέδιο άλλη τροπολογία με την οποία αναβάλλονται οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους.

    “Αυτή η τροπολογία δεν παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου; Το ό,τι δηλαδή η πολιτεία επεμβαίνει με έναν τέτοιο τρόπο χωρίς τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρικών Συλλόγων και παρατείνει τη διάρκεια της θητείας διοικήσεων που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου;”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Νομοθετείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παράκληση Παπαχριστόπουλου σε Κοντονή: Απέσυρε την τροπολογία-Δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κίνηση- ματ από ΝΔ- ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίζουν κάθε διαφωνία Τσίπρα- Καμμμένου



    ΣΧΟΛΙΑ