• Top Stories

    Μπρούνο Λεμέρ: Ο νέος υπουργός Οικονομίας του Μακρόν (pics)

    Λεμέρ


    Ο Μπρούνο Λεμέρ, είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας. Ο Μακρόν επέλεξε για αυτήν την θέση ένα κορυφαίο στέλεχος της Δεξιάς, ο οποίος έχει σπουδάσει οικονομικά και γαλλική γλώσσα.

    Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεξιού Ντομινίκ ντε Βιλπάν, ήταν διευθυντής του γραφείου του και ξεκινούσε, ουσιαστικά, την καριέρα του στην πολιτική. Λίγο αργότερα εξελέγη βουλευτής με το συντηρητικό κόμμα. Στη συνέχεια, το 2008, έγινε υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ύστερα υπουργός Γεωργίας, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Φρανσουλα Φιγιόν.  Το 2014, προσπάθησε να πάρει την ηγεσία των συντηρητικών του Σαρκοζί, αλλά δεν τα κατάφερε.

     


    Ηταν υποψήφιος και στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς για υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2017, αλλά πήρε μόνο 2,4%.


    Σήμερα γίνεται υπουργός Οικονομίας στην πρώτη κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ, με απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν.

    Σπούδασε στην École normale supérieure, με ειδικότητα στον Μαρσέλ Προυστ και συνέχισε στην έγκριτη σχολή École nationale d’administration (ΕΝΑ) όπου σπουδάζει η γαλλική ελίτ.
    Σύζυγός του είναι η ζωγράφος Pauline Doussau de Bazignan, με την οποία έχει 4 παιδιά. Στο διάστημα 2007 ως 2013 απασχολούσε την σύζυγό του ως κοινοβουλευτική βοηθό, όπως έκανε και ο Φρανσουά Φιγιόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι κουκουλοφόροι στην πορεία στο Σύνταγμα (Pics – Video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο του Τσίπρα»

     



    ΣΧΟΛΙΑ