• Top Stories

    Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα εκπλήρωσε αυτό που ανέλαβε, ώρα των εταίρων να αναλάβουν την ευθύνη τους»

    Πιερ Μοσκοβισί

    Πιερ Μοσκοβισί


    Θετικά είναι τα νέα που εξέδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτό της ζητήθηκε σε σχέση με το έλλειμμα, την μείωση κατώ από 3% του ΑΕΠ, δηλαδή και τώρα αναμένεται μόνο η απόφαση για το ελληνικό ζήτημα.

    «Η Ελλάδα έφερε το έλλειμμά της κάτω από το 3% το 2016 και το 2017, όπως επιβάλλουν οι κανόνες. Αυτά είναι καλά νέα. Ελπίζω να κλείσει η αξιολόγηση με θετικό τρόπο. Μετά από όσα έγιναν από την πλευρά των ελληνικών αρχών, του ελληνικού λαού και του ελληνικού κοινοβουλίου είναι ώρα και οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν την ευθύνη τους».

    Τώρα, για την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ανέφερε πως θα υπάρχουν επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας: «Η επίσημη απόφαση για την κατάργηση της διαδικασίας (σ.σ. υπερβολικού ελλείμματος) θα ληφθεί μόλις διευκρινιστούν οι υπόλοιπες πτυχές».

    Τελείωσε τις δηλώσεις, λέγοντας: «Ήδη μπορούμε να πούμε όμως πως βρισκόμαστε σε αυτόν το δρόμο. Οι προϋποθέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας έχουν πλέον εκπληρωθεί από την Ελλάδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παππάς: «Έγιναν θετικές παρεμβάσεις – Αποτρέψαμε την καταστροφή σε χιλιάδες Έλληνες»

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Νew Υork Τimes για τους αναρχικούς της Ελλάδας: Γεμίζουν τα «κενά» της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ