• Top Stories

    Μητσοτάκης: «Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος ανήκει στους πολίτες, όχι σε εσάς»

    • NewsRoom


    “Δριμύ κατηγορώ” στην κυβέρνηση έριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την επιλογή διευθυντών. Φυσικά, αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε η “τούμπα” στο θέμα των Πανελληνίων.

    Από τη μία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έλεγε για κατάργηση τους, από την άλλη ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, το έπαιρνε πίσω. Έτσι, ανάγκασε τον Μητσοτάκη να μιλήσει για κυβέρνηση που «δεν είναι κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων».

    Χαρακτήρισε, δε, το νομοσχέδιο αυτό «έναν κρίκο σε μια σπασμένη αλυσίδα προχειρότητας. Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω». Κατηγόρησε, στην συνέχεια, την κυβέρνηση και για το γεγονός ότι έκρινε μετά από πέντε μήνες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση των Μπαλτά-Κουράκη, την οποία ήξερε καιρό, φέρνοντας τώρα με τη διαδικασία του επείγοντος νέο νομοσχέδιο.

    «Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής; Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα, δίνετε μάχες οπισθοφυλακής όπως και σε άλλα θέματα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δεν σας ανήκει ανήκει στους πολίτες».

    Έκανε επίσης σαφές, ότι η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

    Τέλος, αναφέρθηκε ελαφρώς στο θέμα του τεμένους, όπου χαρακτήρισε «φάρσα», την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ, τη στιγμή που «ο υπουργός τους το υπογράφει».  Βέβαια, εστίασε στην διάταξη που επιτρέπει σε αλλοδαπά νομικά πρόσωπα, να χρηματοδοτήσουν αυτό το νομικό πρόσωπο (σ.σ. του τεμένους) χωρίς να διασφαλίζεται ο έλεγχος στην πηγή αυτή: «Να αποσύρετε τη σχετική διάταξη ή να την τροποποιήσετε ώστε να επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To Μαξίμου «θολώνει» τα νερά με non paper: Κατασκευασμένη η είδηση ότι άλλαξε γνώμη ο πρωθυπουργός για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαβρόγλου: «Όσο πιο γρήγορα γίνεται να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο τρόπο υπολογισμού

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ