• Πολιτική

    Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλαν μουσουλμάνες από τη γέφυρα του Ουεστμίνστερ

    • NewsRoom
    μουσουλμάνες


    Με μια μπλε μαντίλα στο κεφάλι, μουσουλμάνες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του Λονδίνου και παράλληλα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας, μαζί με άλλες γυναίκες, στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ.

    Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 4μ.μ., όσα δηλαδή και τα θύματα της επίθεσης. Οι μουσουλμάνες φορούσαν μπλε μαντίλα για να δείξουν την ελπίδα ότι αυτές οι επιθέσεις θα σταματήσουν κάποτε. Έτσι, κατά μήκος της γέφυρας και όταν το Μπιγκ Μπεν άρχισε να χτυπάει, ένωσαν τα χέρια τους και έστειλαν αυτό το μήνυμα ελπίδας για περίπου πέντε λεπτά.

    Μάλιστα, μερικές εξ’ αυτών δήλωσαν: «Το αίσθημα για όσα συνέβησαν την Τετάρτη ήταν πολύ δυνατό. Σκεφτήκαμε πως υπήρχαν εδώ άνθρωποι σαν κι εμάς που από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν την ζωή τους και το να στεκόμαστε έτσι εδώ είναι πολύ δυσβάσταχτο».

    «Το αίσθημα για όσα συνέβησαν την Τετάρτη ήταν πολύ δυνατό. Σκεφτήκαμε πως υπήρχαν εδώ άνθρωποι σαν κι εμάς που από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν την ζωή τους και το να στεκόμαστε έτσι εδώ είναι πολύ δυσβάσταχτο», ανέφερε η Φαρία Κάν. «Με το να ερχόμαστε εδώ και να ενώνουμε τα χέρια μας δείχνουμε πως όσοι ζούμε στο Λονδίνο είμαστε ενωμένοι και στηρίζουμε την Δημοκρατία».

    Η 34χρονη Σάρει, μητέρα δύο παιδιών, είπε πως οι γυναίκες ήθελαν να δείξουν ότι σέβονται τις αρχές της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης ενώ μία άλλη δήλωσε: «Αυτή είναι η πόλη μου και αυτό είναι μία πολύ μικρή χειρονομία, αλλά η ζωή αποτελείται από μικρές χειρονομίες σαν κι αυτή».

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ