• Top Stories

    Μύκονος: Η 18χρονη Ιταλίδα και η «αδυναμία» στα πανάκριβα ρολόγια

    • NewsRoom


    Μία 18χρονη Ιταλίδα εμπλέκεται στη σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στη Μύκονο, η οποία έκλεβε τα πανάκριβα ρολόγια επωνύμων.

    Μετά από συστηματικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, εξαρθρώθηκε στη Μύκονο η οργανωμένη «σπείρα».

    Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι τρεις Ιταλοί εκ των οποίων η 18χρονη και δύο άνδρες ηλικίας  25, 30 ετών αντίστοιχα.

    Οι συλληφθέντες ειδικευόταν συστηματικά στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών και ενέχονται σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο.

    Ειδικότερα:

    • πρώτες πρωινές ώρες της 19 Ιουλίου, στη Χώρα Μυκόνου, άρπαξαν από υπήκοο Μεξικού, ρολόι αξίας 10.000 ευρώ.
    • απογευματινές ώρες της 4 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, ρολόι αξίας 50.000 ευρώ.
    • βραδινές ώρες της 10 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από γυναίκα υπήκοο Ελβετίας, ρολόι αξίας 15.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή για να αφαιρέσουν το ρολόι έσπρωξαν την παθούσα, η οποία έπεσε στο έδαφος και να τραυματιστεί.

    Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους κατόχους.

    Σημειώνεται ότι η 18χρονη είχε συλληφθεί και πάλι στις 5 Ιουνίου 2017, για κλοπή ρολογιού στη Χώρα Μυκόνου.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.



    ΣΧΟΛΙΑ